Tips & Tricks
Co warto wiedzieć prowadząc własną restaurację?
-
Wybór talerza to podstawa platingu
Okrągłe białe talerze to klasyka, z której wiele restauracji nie zrezygnuje. Nie zawsze jednak chcemy być tradycjonalistami –...
-
Baw się smakiem zup! 4 pomysły na smaczne zupy.
Jak powstają smaczne zupy? Bazują na doskonałych składnikach i tradycyjnych przepisach będących dla szefów kuchni podstawą do d...
-
Jak prawidłowo dobrać tłuszcz do smażenia
Szeroka gama produktów służących do obróbki termicznej niejednokrotnie sprawia, że próbując dokonać wyboru stajemy przed niemał...
-
Golonka sous-vide przygotowana na sposób bawarski z purée ziemniaczano-chrzanowym
-
Gotowanie Sous vide – Co to jest? Temperatury i czas przygotowania mięs oraz ryb
Gotowanie Sous vide pokochali chyba już wszyscy, nic nie oddaje lepiej smaku i aromatu potrawy, niż gotowanie w stosunkowo nisk...
-
Jak zrobić idealne jajko w koszulce?
Technika przygotowania jajka w koszulce wciąż sprawia niektórym z nas problemy, choć lista składników jest krótka i prosta. Poz...
-
Odśwież klasyczne dania
Powróć do klasycznych dań i wzbogać je przez dodanie jajek – od suszonych po konfitowane, a także od solonych po wędzone.
-
Kurczak z grilla po tajsku
-
Kurczak - w czym tkwi jego fenomen? Rodzaje i różnice.
Kurczak jest najpopularniejszym mięsem drobiowym na świecie. Na każdym kontynencie hoduje się mnóstwo jego rodzajów. Międzynaro...
-
Sposoby przygotowania potraw z podrobów
Kilkanaście lat temu owoce morza, steki i pieczenie całkowicie zastąpiły potrawy z podrobów. Dziś zauważa się powrót tradycji w...