Skontaktuj się bezpośrednio
W godzinach od 08:00 do 16:00 (od poniedziałku do piątku):
Bezpłatna infolinia: 800 66 11 11
Strona www: skorzystaj z opcji chatu na żywo lub zarejestruj sprawę tutaj
Social media: wyślij nam wiadomość na Facebooku
Adres
Unilever Polska Sp. z o.o. Unilever Food Solutions, ul. Bałtycka 43, 61-017 Poznań
-
Rafał Spiżewski
- Ogólnopolski Kierownik ds. Sprzedaży i Dystrybucji UFS
-
Mirosław Bazyluk
- Regionalny Kierownik Sprzedaży
- Region Wschodni
-
Jan Borczak
- Regionalny Kierownik ds. Kluczowych Klientów
- Region Wschodni
-
Tomasz Zdunek
- Regionalny Kierownik ds. Kluczowych Klientów
- Region Wschodni
-
Emil Dziubak
- Regionalny Szef Kuchni
- Region Wschodni
-
Łukasz Andruszkiewicz
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Wschodni
- Miasta: Gdańsk, Rumia, Władysławowo, Jastrzębia Góra, Łeba, Wejherowo, Lębork, Puck, Gniewno, Jastrzębia Góra, Reda, Lębork-Mosty
-
Marzena Podsiadło
- Starszy Doradca Kulinarny ds.Sprzedaży
- Region Wschodni
- Miasta: Gdynia, Sopot, Jastarnia, Hel, Tczew, Kartuzy, Chałupy, Gdańsk, Grudziądz, Morgi, Wiele, Kosakowo, Szarlota, Władysławowo
-
Paweł Holcblat
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Wschodni
- Miasta: Olsztyn, Krynica Morska, Elbląg, Stegna, Malbork, Kętrzyn, Knybawa, Iława, Olsztynek, Szczytno, Ostróda, Nowe Pole, Lubawa, Nidzica, Jedwabno, Kurzętnik
-
Mateusz Urbanek
- Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Wschodni
- Miasta: Warszawa, Radom, Brwinów, Piaseczno, Jawczyce, Michałowice Wieś, Radziejowice, Grodzisk Mazowiecki, Nadarzyn, Góra Kalwaria, Ołtarzew, Żyrardów, Skaryszew, Sochaczew, Milanówek, Stare Babice, Wieniawa, Pruszków, Teresin
-
Grzegorz Jusiak
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Wschodni
- Miasta: Lublin, Kielce, Garwolin, Kazimierz Dolny, Starachowice, Świdnik, Puławy, Kraśnik, Nałęczów, Bałtów, Kozienice, Nowodwór, Opole Lubelskie, Ostrowiec Świętokrzyski, Łaskarzew, Ożarów, Poniatowa
-
Maciej Król
- Regionalny Kierownik Sprzedaży
- Region Południowy
-
Wojciech Maj
- Regionalny Kierownik ds. Kluczowych Klientów
- Region Południowy
-
Wojciech Lewandowski
- Regionalny Kierownik ds. Kluczowych Klientów
- Region Południowy
-
Maciej Gil
- Młodszy Regionalny Kierownik ds. Kluczowych Klientów
- Region Południowy
- Miasta: Kraków, Niepołomice, Myślenice, Proszowice, Miechów, Chrzanów, Krzeszowice, Brzesko, Kielce, Busko-Zdrój, Starachowice, Ostrowiec Świętokrzyski, Skarżysko-Kamienna, Bałtów, Opatów
-
Paweł Kaczmarek
- Regionalny Szef Kuchni
- Region Południowy
-
Rafał Kostka
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Południowy
- Miasta: Katowice, Gliwice, Klucze, Tychy, Zabrze, Zawiercie, Sosnowiec, Bytom, Chorzów, Mikołów, Jaworzno, Ruda Śląska, Myszków, Olkusz, Mysłowice, Żarki, Dąbrowa Górnicza
-
Sebastian Kucharski
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Południowy
- Miasta: Częstochowa, Kalisz, Ostrów Wielkopolski, Radomsko, Pabianice, Wieluń, Zawady, Sieradz, Bełchatów, Ozorków, Lewkowiec, Łęczyca, Pajęczno
-
Tomasz Bogaczyk
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Południowy
- Miasta: Stasiówka, Rzeszów, Sanok, Mielec, Polańczyk, Jarosław, Lesko, Tarnów, Stalowa Wola, Kolbuszowa, Ustrzyki Dolne, Sandomierz, Pilzno, Lutowiska, Dębica, Solina, Świlcza, Rudna Mała, Krosno, Jasło
-
Arkadiusz Poręba
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Południowy
- Miasta: Zakopane, Białka Tatrzańska, Bukowina Tatrzańska, Nowy Targ, Rabka-Zdrój, Szczawnica, Nowy Sącz, Krynica-Zdrój, Piwniczna-Zdrój, Limanowa, Bochnia, Brzesko, Gorlice
-
Krzysztof Gniadek
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Południowy
- Miasta: Częstochowa, Łódź, Płock, Tomaszów Mazowiecki, Kutno, Warszawa, Piotrków Trybunalski, Tuszyn, Skierniewice, Smardzewice, Rawa Mazowiecka, Włodzimierzów, Kamienica Polska, Żeromin, Nieborów
-
Piotr Leśnik
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Południowy
- Miasta: Wisła, Rybnik, Szczyrk, Racibórz, Lubomia, Bielsko-Biała, Cieszyn, Wodzisław Śląski, Ustroń, Tychy, Radlin, Jastrzębie Zdrój, Zator, Żywiec, Żory, Skawina, Pszczyna, Częstochowa, Psary, Imielin, Kłomnice, Szczyrk, Zawiercie, Goczałkowice-Zdrój, Międzybrodzie Bialskie, Krzyżowa, Będzin, Gostyń
-
Dorota Kania
- Regionalny Kierownik Sprzedaży
- Region Zachodni
-
Tomasz Gorczyński
- Regionalny Kierownik ds. Kluczowych Klientów
- Region Zachodni
-
Jarosław Skałecki
- Regionalny Kierownik ds. Kluczowych Klientów
- Region Zachodni
-
Przemek Kaczmarek
- Regionalny Szef Kuchni
- Region Zachodni
-
Arkadiusz Śmigielski
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Zachodni
- Miasta: Wrocław, Jelcz-Laskowice, Strzelin, Ząbkowice Śląskie, Dzierżoniów, Bielawa, Wałbrzych, Świdnica, Duszniki Zdrój, Zieleniec, Środa Śląska, Kąty Wrocławskie, Bielany Wrocławskie
-
Elżbieta Szpigun
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Zachodni
- Miasta: Karpacz, Jelenia Góra, Zgorzelec, Legnica, Świdnica, Świeradów-Zdrój, Szklarska Poręba, Lubin, Kowary, Lwówek Śląski, Bolesławiec, Strzegom,Zielona Góra, Rawicz, Gubin, Krosno Odrzańskie, Nowa Sól, Żagań, Żary,Głogów, Polkowice
-
Joanna Żuk
- Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Zachodni
- Miasta: Opole, Kłodzko, Oława, Krapkowice, Kluczbork, Polanica-Zdrój, Stronie Śląskie, Lubliniec, Nysa, Olesno, Kudowa-Zdrój, Otmuchów, Gorzów Śląski, Gogolin, Tarnowskie Góry, Gorzów , Kłodzko, Zielina, Herby
-
Bartosz Sulikowski
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Zachodni
- Miasta: Poznań, Sady, Słubice, Gorzów Wielkopolski, Pniewy, Buk, Nowy Tomyśl, Czarnków, Barlinek, Międzychód, Trzcianka, Margonin, Swarzędz, Lusowo, Szamotuły
-
Anna Legęć
- Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Zachodni
- Miasta: Kołobrzeg, Ustka, Koszalin, Słupsk, Mielno, Darłowo, Chojnice, Piła, Sarbinowo, Jarosławiec, Dźwirzyno, Ustronie Morskie, Złotów, Rowy, Wałcz, Człuchów
-
Paweł Rożej
- Starszy Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Zachodni
- Miasta: Toruń, Bydgoszcz, Włocławek, Ciechocinek, Inowrocław, Gniezno, Trzemeszno, Konin, Licheń Stary, Tuchola, Solec Kujawski, Golub-Dobrzyn, Brodnica, Wąbrzeźno, Mogilno, Powidz, Skorzęcin, Żnin, Radziejów
-
Marcin Komar
- Doradca Kulinarny
- Region Zachodni
- Miasta: Szczecin, Świnoujście, Międzyzdroje, Dziwnów, Pobierowo, Rewal, Niechorze, Pogorzelica, Gryfice, Nowogard, Goleniów, Stargard, Gryfino, Pyrzyce, Choszczno, Chojna,
-
Bartosz Sobański
- Doradca Kulinarny ds. Sprzedaży
- Region Zachodni
- Miasta: Poznań (Wschodnia część), Leszno, Jarocin, Krotoszyn, Grodzisk Wielkopolski, Pleszew, Września, Kostrzyn, Śrem, Luboń, Wolsztyn, Środa Wielkopolska, Oleśnica,Trzebnica, Wschowa, Rawicz, Milicz, Wrocław (Północ), Oborniki Śląskie
-
Tomasz Kowalski
- Kierownik ds. Kluczowych Klientów Hurtowych
-
Marcin Rodakowski
- Kierownik ds. Kluczowych Klientów
-
Tomasz Borkowski,
- Starszy Specjalista ds. Kluczowych Klientów
-
Monika Serwin
- Ogólnopolski Kierownik ds. Kluczowych Klientów
-
Ewa Nowak
- Starszy kierownik ds. Kluczowych Klientów
-
Marcin Szachowicz
- Szef Kuchni ds. Kluczowych Klientów
-
Adam Dembiński
- Młodszy Kierownik ds. Kluczowych Klientów
-
Tomasz Grabski
- NPD & Innovation Chef
Marcin Szachowicz
Główny Szef Kuchni
tel. 601 264 004
marcin.szachowicz@unilever.com
Z wykształcenia technik technologii żywienia. Ukończył Technikum Gastronomiczne w Warszawie na ul. Poznańskiej. Swoją wiedzę i umiejętności kulinarne zdobywał w warszawskich hotelach Marriott czy Bristol, a także w renomowanych restauracjach. Brał udział w wielu szkoleniach organizowanych w kraju i zagranicą.
Jego droga zawodowa objęła wszystkie szczeble kariery, czego efektem jest wszechstronna spojrzenie na kuchnie i nowoczesne zarządzanie. Kilka lat prowadził własne lokale gastronomiczne. Uczestniczył w wielu akcjach kulinarnych i pokazach. W swojej karierze wielokrotnie zaspakajał gusta kulinarne wielu osobistości świata polityki i estrady. Sprawdzał się jako trener kursów kulinarnych.
Jest osoba ambitną, stawiającą przed sobą nowe wyzwania i całym sercem pasjonuje się sztuką kulinarną. Wolne chwile spędza w gronie rodzinnym.
Przemysław Kaczmarek
Regionalny Szef Kuchni
Region Zachodni
tel. 601 298 209
przemyslaw.kaczmarek@unilever.com
Inspiracje czerpie w dużym stopniu z podróży. Śledzę trendy w gastronomii, łącząc nowinki i nowoczesność z tradycyjną kuchnią. Moje motto w kuchni i w życiu prywatnym, to: „Szanuj innych, ucz się pokory, wspinaj się wciąż na kulinarne Kilimandżaro – szczyt, którego nigdy nie można zdobyć i to jest najpiękniejsze w tym zawodzie.”
Ulubiona kuchnia, którą najbardziej cenię to klasyczna kuchnia francuska.
Sukcesy zawodowe:
Począwszy od 1991 roku, przeszedłem wszystkie szczeble kuchennej hierarchii, a także zdobywałem laury w licznych konkursach:
- Polish Prestige Hotels
- Wielkopolski Kucharz Roku
- Złota Patelnia
- Kulinarny Puchar Polski
- Brązowy medal w Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu.
"Jedzenie jest tak samo ważne jak oddychanie, ale daje więcej przyjemności. Gotowanie jest źródłem radości lecz czasami potrafi rozczarować. Potrawa równie dobrze może doprowadzić do choroby jak i uzdrowienia. Wszystko zależy od tego co się je, gdzie, z kim i w jaki sposób zostanie podane."
Emil Dziubak
Regionalny Szef Kuchni
Region Wschodni
tel. 663 630 209
emil.dziubak@unilever.com
Przygodę z gastronomią rozpocząłem z szkole Średniej w Dęblinie, to właśnie tam zaraziłem się pasją do gotowania.
Uwielbiam zarówno uczyć się od innych jak i przekazywać dalej swoją wiedzę. Przez ostatnie osiem lat pracowałem dla sieci, w której odpowiadałem za organizację pokazów i warsztatów kulinarnych dla klientów.
Prowadziłem także prezentacje polskiej kuchni w wielu krajach, m.in.:
- w Luxemburgu (Parlament Europejski, dni kuchni polskiej z okazji roku Szopenowskiego)
- w Rumunii (wspólny projekt z kucharzami pod nazwą „Do dokoła świata”)
- w Czechach (praca w restauracjach sieci)
Całe moje doświadczenie zawodowe, choć jeszcze skromne i krótkie, skupione jest na gastronomii.
Prywatnie interesuję się historią kulinariów, a szczególnie „utraconej kuchni polskiej”, poszukuję starych przepisów, szczególnie tych pisanych przez gospodynie ze starych dworów. Uwielbiam przygotowywać, a raczej delektować się wykonaniem tradycyjnych nalewek.
Uważam, że tradycja kulinarna określa nas, jako naród w takim samym stopniu jak literatura czy sztuka. Czasem warto wiedzieć, że „nasz” schabowy nie pochodzi z polski. Ale o tym opowiem wszystkim chętnym przy najbliższej okazji.
Paweł Kaczmarek
Regionalny Szef Kuchni
Region Południowy
tel. 607575516
pawel.kaczmarek@unilever.com
Pochodzę ze śląska, gdzie uzyskałem tytuł mistrza w zawodzie kucharz. Swoje doświadczenie zdobywałem prowadząc kuchnie hotelowe na terenie śląska i małopolski oraz pracując jako szef gastronomii w parkach rozrywki i dużych obiektach sportowych.
Miałem okazję pracować w restauracjach, które zdobyły wyróżnienia w przewodniku Michelin w Polsce i Norwegii. Byłem również finalistą ogólnopolskich konkursów kulinarnych.
Uprawiam gastro turystykę w kraju i za granicą. Staram się odwiedzać różne koncepty gatronomiczne od restauracji fine diningowych po street food.
W przygotowaniu swoich dań staram się kierować ideą zero waste. Uwielbiam grillować na świeżym powietrzu - głównie dobrze wysezonowaną wołowinę.
W kuchni nie wyobrażam sobie pracy bez produktów 3xM – Masło, Mąka, Mięso. Menu we własnej restauracji oparłbym o kuchnie polską, azjatycką oraz tex -mex
Prywatnie w kółko mogę oglądać filmy Tarantino oraz spędzać czas z dwójką moich dzieci.
Mirosław Szajkowski
Szef Kuchni
Centrum Kulinarne Poznań
tel. 607 688 495
miroslaw.szajkowski@unilever.com
Szef kuchni w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu. Szlify Mistrza Kucharskiego zdobył w 1985 roku mając zaledwie 23 lata, a rok później otrzymał dyplom Instruktora Praktycznej Nauki Zawodu, osiągnął to w hotelu Orbis w latach jego świetności.
Doświadczenie kulinarne zdobywał również poza granicami naszego kraju między innymi na dalekiej Ukrainie pod Charkowem gdzie gotował dla dwóch tysięcy osób przez półtora roku.
Doskonalł swoje umiejętności poprzez uczestnictwo w stażach w prestiżowych szkołach we Francji. Między innymi w instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie i Ecole Nationale Superieure de la Patisserie w Yssingeaux.
Od początku ich istnienia jest „ojcem” ogólnopolskich konkursów kulinarnych Primerba Cup dla profesjonalistów oraz Młody Kreator Sztuki Kulinarnej w Polsce.
Juror w konkursach kulinarnych:
- Mistrzostwa Europy w potrawach z karpia,
- Polish Prestige Hotels,
- Wielkopolskie Igraszki Kulinarne.
Lubi pracować z młodzieżą i przekazywać im cenną wiedzę kulinarną, sumienność i zaangażowanie (jak coś robić to robić to na 100 procent). Lubi podróżować i dotykać smaków różnych kuchni. Jest zapalonym wędkarzem i narciarzem.
Mirek to nie tylko kucharz, „romansuje” również z cukiernictwem – jego specjalność to rogale świętomarcińskie.
Tomasz Grabski
NPD & Innovation Chef
tel. 695 188 091
tomasz.grabski@unilever.com
Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Kucharz z pasją i zamiłowaniem twierdzi, że „przez gotowanie może sprawiać ludziom przyjemność”. Bardzo szanuje swoich pierwszych nauczycieli zawodu i ciągle odwołuje się do wiedzy zdobytej w szkołach.
Swoja wielka życiową podróż kulinarną rozpoczął mając niespełna 21 lata wyjeżdżając do Francji gdzie poznawał tajniki rustykalnej kuchni francuskiej w miejscowości Chapelle D'abondance. Tam pracował dla słynnej w całej Francji rodziny Trincaz w jednym z najstarszych Hoteli i Restauracji we Francji „Les Cornettes”. Następne lata doświadczenia zdobywał w wielu restauracjach i regionach Francji. Przez dwa lata pracował jako Instruktor Gastronomii i Szef Kuchni w Poznańskiej Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii gdzie przez ten okres prowadził zawodowe grupy kulinarne oraz zajęcia praktyczne dla studentów. Brał udział w konkursach kulinarnych w Polsce i za granicami między innymi na Kubie czy w Brazylijskim San Paulo.
Najbliższe są mu: kuchnia francuska, staropolska oraz kuchnia nowoczesna.
Często proszony jest o pomoc w organizacje wielkich wydarzeń kulinarnych lub ekskluzywnych imprez. Z szacunkiem traktuje tradycje i z pokorą zdobywa nową wiedzę. Chętnie dzieli się doświadczeniem. W odziedziczonej po pradziadku wędzarni przyrządza pyszne szynki i kiełbasy. Odwołuje się do najstarszych polskich przepisów i kuchni przedwojennej. Wolne chwile spędza z ukochaną żoną i synkiem, jeździ na motorze uprawia windsurfing, a jesienią łowi ryby jak tylko ma czas :) !!!
Nasi dystrybutorzy
U każdego z dystrybutorów możesz znaleźć wiele naszych produktów. Skontaktuj się ze sprzedawcą, aby uzyskać informację, czy wybrany przez Ciebie produkt jest dostępny w jego ofercie.-
Allegro (Znajdź nas na allegro.pl)
-
Chefs Culinar
-
Dorado
-
Iglotex
-
Inter-Mlecz
-
Oreco
-
TransGourmet