Pomysły na drób
Zaskocz gości niezwykłymi propozycjami dań drobiowych.
-
Mięso ze strusia – charakterystyka i przyrządzenie
Mięso strusie nieśmiało pojawia się na naszych stołach i w naszych kartach. Raczej niedostępne dla gości do przygotowania w domu, może stanowić dla nich interesującą nowość i przyciągnąć poszukiwaczy niecodziennych smaków.
-
Sposoby przygotowania potraw z podrobów
Kilkanaście lat temu owoce morza, steki i pieczenie całkowicie zastąpiły potrawy z podrobów. Dziś zauważa się powrót tradycji w kuchni i coraz częstsze wykorzystywanie ich w daniach na zimno i gorąco. Rosnąca popularność wynika z dobrego smaku i przystępnych cen, co jest szczególnie ważne w obecnych czasach, gdy poszukujemy oszczędności. Jednak żeby wydobyć z nich to, co najlepsze, trzeba wiedzieć, jakich podrobów warto używać, oraz poznać najważniejsze techniki ich obróbki.