Please enter the theme name
Rozwijaj się, próbuj nowości w kuchni!
-
Rodzaje wędzenia. Na czym polega peklowanie?
Wędzenie to niesamowita technika kulinarna, która od setek lat pomaga konserwować żywność – zwłaszcza mięso, ale też sery czy r...
-
Sferyfikacja, czyli jak zrobić kawior (niemal) ze wszystkiego
Techniki kuchni molekularnej, takie jak sferyfikacja, emulsyfikacja i żelifikacja zagościły w gastronomii na stałe i są obecne ...
-
Techniki kulinarne wykorzystywane w kuchni tradycyjnej i nowoczesnej
Znane od lat tradycyjne techniki gotowania, jak suszenie czy fermentacja i te nowoczesne techniki kulinarne, które są bardziej ...
-
Urządzenia sous vide niezbędne w kuchni.
Gotowanie w niskiej temperaturze wymaga inwestycji w sprzęt. Jakie mamy opcje, gdy chcemy rozpocząć naszą przygodę z metodą sou...
-
Gotowanie Sous vide – Co to jest? Temperatury i czas przygotowania mięs oraz ryb
Gotowanie Sous vide pokochali chyba już wszyscy, nic nie oddaje lepiej smaku i aromatu potrawy, niż gotowanie w stosunkowo nisk...
-
Flambirowanie potraw – jak i dlaczego?
Flambirowanie to podpalenie potrawy na patelni lub na talerzu podczas serwisu. Choć znamy je od dawna i mogłoby się wydawać, że czasy jego popularności są już za nami, wciąż powraca – na przykład za sprawą mody na kuchnię chińską. Dlaczego i jak przyrządzać flambirowane potrawy?
-
-
Techniki kulinarne do wykorzystania w piecu konwekcyjnym
Przygotowanie potraw dla licznego grona gości stanowić możę wyzwanie. Poznaj udogodnienia płynące z wykorzystania pieca konwekcyjno-parowego.
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni