Alergeny i nietolerancje pokarmowe
Jak radzić sobie z alergenami w gastronomii?
-
Rady dotyczące klientów na diecie bezglutenowej
„Czy to nie zawiera glutenu?” takie pytanie zadaje obecnie coraz więcej klientów. Dzisiaj, gdy pojawia się coraz więcej przypad...
-
Zamienniki sera bez laktozy
Dbanie o gości, którzy nie mogą spożywać laktozy to jedno z wyzwań nowoczesnych szefów kuchni. Co musisz wiedzieć o laktozie w ...
-
Alergeny w menu - jak informować klientów?
6 rad, które ułatwią ci dostosowanie się do unijnego rozporządzenia dotyczącego przekazywania konsumentom informacji na temat ż...
-
Sałatka z ośmiornicą w pomarańczowo - pietruszkowym vinaigrette
Świetna propozycja na lekką przekąskę dla osób nietolerujących laktozy. Przepis ten n...
-
Zalecenia szefa kuchni
Zalecenia Tomasza Grabskiego, Głównego Szefa Kuchni Unilever Food Solutions.