Weź pod uwagę te pięć najważniejszych porad, aby wszyscy twoi goście (a przynajmniej większość) byli zadowoleni i często pojawiali się w drzwiach twojego lokalu.
- Zastąp w wybranych daniach składniki takie, jak pszenica, jęczmień, żyto, owies, słód czy kuskus takimi składnikami jak mąką ryżową, gryczana, mączką kukurydzianą, kaszą kukurydzianą, quinoą, soją, a także mąką z orzechów/fasoli/nasion i cieciorki.
- Korzystaj z dostępnych już opcji bezglutenowych, by ograniczyć koszty specjalnych składników.
- Stosuj więcej fasoli, ryżu, warzyw i innych bezglutenowych produktów.
- Jeżeli chodzi o składniki paczkowane, znajdź dobre marki bezglutenowe i używaj ich stale, by zapewnić niezmienną jakość.
- Oznaczaj w swojej karcie wszystkie dania bezglutenowe jako „BG”, aby ułatwić klientom wybór, a jednocześnie pokazać, że w twojej kuchni rozumie się i dba o ich potrzeby.
Odkryj nasze przepisy na dania bezglutenowe i ściągnij nasz przewodnik, aby otrzymać porady dotyczące dań bezglutenowych oraz informacje na temat celiakii, by odpowiednio obsłużyć swoich gości.