Bez glutenu
Porady dotyczące klientów na diecie bezglutenowej.
-
Bezglutenowe kanapki lodowe
Wynieś swoje menu na wyższy poziom i zaserwuj swoim gościom bezglutenowe kanapki lodowe
-
Potęga mąki bezglutenowej
Zapotrzebowanie na desery bezglutenowe ciągle rośnie. Można pracować z gotowymi bezglutenowymi miksami do pieczenia albo z mąka...
-
Dieta bezglutenowa i bezmleczna w restauracji
Obejrzyj wywiad z dietetyk kliniczną Beatą Feldmann.
-
Gruszka crostata z serem ricotta na ryżowym spodzie
Klasyczny włoski deser w odmianie bezglutenowej. Ta gruszka z serem ricotta na ryżowym spodzie jest kremowa i pyszna. Podawać z...
-
Bezglutenowy food pairing
Czyli jak najlepiej połaczyć smakowo produkty bezglutenowe.
-
Śniadania bez glutenu – 10 pomysłów
Sycące i zdrowe śniadanie to dobry początek dnia. Chcesz zapewnić go również swoim gościom unikającym glutenu? Poniżej zebraliśmy dziesięć inspiracji, dzięki którym zadowolisz ich podniebienia od samego rana.
-
Słodycze bez glutenu – czy to możliwe?
Jeszcze do niedawna horyzont bezglutenowych deserów wyznaczały sałatki owocowe czy koktajle. Dziś wiemy, że goście niejedzący glutenu oczekują tak samo bogatej oferty jak inni – i chcemy im ją dostarczyć.
-
Wigilia bez glutenu - o czym należy pamiętać?
Święta Bożego Narodzenia są niezaprzeczalnie wyjątkowe pod względem kulinarnym. Barszcz, uszka czy pierogi – swoista uczta dla podniebienia. Jak sprostać oczekiwaniom osób na diecie bezglutenowej i o czym szczególnie pamiętać, komponując dla nich wigilijne menu?
-
Rady dotyczące klientów na diecie bezglutenowej
„Czy to nie zawiera glutenu?” takie pytanie zadaje obecnie coraz więcej klientów. Dzisiaj, gdy pojawia się coraz więcej przypadków nietolerancji na gluten oraz celiakii, ważne jest, abyś ty jak i twój lokal tworzyli zarówno odpowiednie, jak i ciekawe propozycje bezglutenowe, aby nie tracić klientów.
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni