Grill
Przygotuj się na grillowy sezon w Twojej restauracji!
-
Grillowane warzywa. Jak grillować warzywa, by uzyskać pełnię smaku?
Zdrowe, naturalne i kolorowe dania zdobywają popularność wśród gości również w sezonie grillowym. Grillowane warzywa trafiają w oczekiwania gości, wzbogacają kartę oraz oznaczają większe zyski. Przedstawiamy garść porad, jak zrobić grillowane warzywa o idealnej konsystencji i wyrazistym smaku.
-
Grill vs BBQ. Co je różni?
Obie są technikami kulinarnymi polegającymi na pieczeniu produktów na żywym ogniu. A jednak stosuje się je do innych potraw i uzyskuje inne efekty.
-
Wskazówki i porady dotyczące grillowania
Grillowanie to rzemiosło, w którym każdy detal ma znaczenie. Poniżej znajdziesz porady naszych szefów kuchni, dzięki którym grillowanie będzie łatwiejsze i jeszcze bardziej przyjemne.
-
Grillowanie no waste
Dania z grilla cieszą się wielką popularnością i mogą zwiększyć ilość gości w Twojej restauracji. Mimo to, mogą przynieść straty jeśli nie uda się ograniczyć odpadów, których podczas grillowania powstaje wiele.
-
Mobilny grill - food trucki
W przestrzeni miejskiej coraz silniej swoją obecność zaznaczają food trucki. To utrzymujący się od kilku lat trend, który z każdym rokiem zaskakuje pod względem kulinarnym miłośników dobrego jedzenia. W nadchodzącym sezonie pora na mobilny... grill!
-
Jak grilluje się na całym świecie?
Odkryj sposoby grillowania z różnych stron świata i w odmiennych kulturach.
-
Plating dań z grilla
Papierowa tacka z kiełbasą, kleksem z musztardy i białym chlebem sprawdzi się raczej tylko podczas festynów. Aby podczas cateringu dania z grilla zachwyciły gości, powinny być podane w wyjątkowy sposób. Oto kilka podpowiedzi.
-
Wyróżnij swoje dania z grilla z naszą infografiką "Czas na grilla - sosy"
Chcesz zaskoczyć swoich gości niepowtarzalnymi daniami z grilla? Dowiedz się jakie sosy możesz łatwo przygotować w swojej restauracji, aby wzbogacić smak przyrządzanych potraw.
-
Lekkie grillowanie: Edycja wegańska
Zdrowy i kolorowy grill, którego aromat zachwyci gości – to możliwe! Poznaj kilka porad dotyczących grillowania warzyw i podawania sałatek, dzięki którym zadowolisz gości szukających lekkich potraw z grilla.
-
Grillowanie na śniadanie
W ścisłej czołówce kulinarnych trendów na rok 2018 są śniadania z... grilla. I choć posiłek na start z rusztu nie jest popularny na całym świecie, szefowie kuchni komponują menu śniadaniowe w swoich restauracjach, sięgając po międzynarodowe inspiracje z grilla.
-
Techniki grillowania na świecie
Kulinarne techniki z całego świata są silnie zakorzenione w konkretnej tradycji, nie inaczej jest z grillowaniem. W zależności od rodzaju produktu na ruszcie, poddaje się go różnym technikom grillowania. Które z nich są uniwersalne, a które specjalistyczne?
-
Grill - klasyka vs nowoczesność
Początki grillowania można oprzeć na powiedzeniu „nie ma dymu bez ognia” i tak w istocie jest. Grill to nie tylko amerykańska klasyka zakorzeniona w kulturze, ale także prężna ewolucja i mnóstwo wpływów z kuchni świata.
-
Grill - najlepsze kawałki mięsa
Spróbujmy na chwilę odejść od klasyki, do której zawsze się odwołujemy i pozwólmy sobie na coś kompletnie innego, nowego, czego jeszcze nie było.
-
Akcesoria do grilla w profesjonalnej kuchni
Choć istnieje wiele różnych rodzajów grilla, jego dobór w dużej mierze zależy od indywidualnych preferencji oraz możliwości. Jak zatem wybrać profesjonalny sprzęt do swojej kuchni?
-
Czas na grilla – pobierz broszurę z przepisami i zacznijmy razem sezon!
Pobierz naszą broszurę i zainspiruj się najnowszymi trendami na nadchodzący sezon grillowy. Sprawdź, jak połączyć smaki na ruszcie i skomponować oryginalne menu dla Twoich gości.
-
Pobierz naszą infografikę o globalnych trendach w grillowaniu
Zastanawiasz się jak będzie wyglądać grillowanie w 2018 roku? Przeczytaj o najważniejszych trendach związanych z grillowaniem na świecie. Inspiracje kuchniami świata dotarły także na grilla!
-
Najmodniejsze dodatki do grilla: pieczywo, ziemniaki, sałatki, sosy
Sezon grillowy trwa w najlepsze! Jeśli szukasz pomysłów na odświeżenie oferty swoich dodatków do dań z grilla, idealnie trafiłeś. Zebraliśmy trendy na pieczywo, ziemniaki, sałatki do grilla oraz sosy i dipy.
-
Burger z grilla: przewodnik
Serwujesz burgery z grilla lub chcesz zacząć? Świetnie trafiłeś! Dzięki temu przewodnikowi dowiesz się, jak sprawić, by burger z grilla smakował tak, jak z topowej amerykańskiej kuchni – zarówno w wersji mięsnej, jak i roślinnej.
-
Sosy do grilla z całego świata – inspiracje i przepisy
Grillowane mięsa i warzywa, nawet te najsmaczniejsze, nie obronią się same. Sosy do grilla to niezbędne dodatki stanowiące kontrapunkt, który pozwala dymnemu, bogatemu aromatowi dań w pełni rozkwitać. Jakie sosy na grilla dobrze jest posiadać w kuchni i serwować swoim gościom?
Polecane przepisy
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni