Menu

Składniki

+

Marynata

Krewetki

  • Krewetki tygrysie, wielkość 8/12 20.0 szt.

Sałatka ananasowa

Majonez cytrusowy


Oznaczenie krewetek na opakowaniu - 200/300 lub 8/12 dotyczy ilości (sztuk) krewetek na jednego funta (0,454 kg).

...

Przygotowanie

  1. Marynata

    • Oliwę i olej zmiksuj z fondem z owoców morza.
    • Dodaj drobno posiekany czosnek, żółtą pastę curry i Sambucę. Całość wymieszaj.
  2. Krewetki

    • Krewetki przekrój wzdłuż. Usuń jelito i oczyść głowę krewetki.
    • Wymieszaj krewetki z przygotowaną marynatą, pozostaw na chwilę do zamarynowania izgrilluj.
  3. Sałatka ananasowa

    • Ananasa pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno pokrojoną papryką chilli oraz kolendrą.
    • Przed podanie dopraw Sosem Sunshine Chilli.
  4. Majonez cytrusowy

    • Z umytej cytryny zetrzyj skórkę.
    • Całą otartą cytrynę piecz w temperaturze 180⁰C przez ok. 10-15 minut.
    • Upieczoną cytrynę przetnij na pół i wyciśnij sok.
    • Majonez do dekoracji połącz z sokiem z upieczonej cytryny, otartą skórką i sokiem z pomarańczy.
  5. Podanie

    • Grillowane krewetki podawaj z sałatką ananasową i majonezem cytrusowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza