Menu

PLUSEM JEST TEŻ TO, że im nowszy koncept, tym wiąże się z nim mniej sztywnych zasad, co oznacza więcej przestrzeni dla kreatywności. Pomysłowość szefów kuchni udowadnia, że prawdziwe umiejętności kulinarne pozwalają przekształcić każdy składnik w najlepsze kulinarne dzieło sztuki. Przepisy roślinne stanowią również skuteczny sposób na zmniejszenie śladu węglowego, a do tego są pełne cennych składników odżywczych.

Szef René-Noel Schiemer

Szef René-Noel Schiemer

„Goście coraz staranniej komponują swoją dietę i chcą jeść bardziej świadomie. Gotowanie z użyciem większej ilości warzyw to nie tylko bardziej odżywcze posiłki, ale też szansa na poszerzenie menu. Dzięki temu możemy przyciągnąć do swojego lokalu nowych gości”.

Trend Menu Przyszłości: Kuchnia Roślinna

Marchew na cztery sposoby z kąskami w przyprawach do sosu mole

Niemcy


Patent Szefa
Stosuję całość składnika (np. warzywa od korzenia do naci), aby przepis był bardziej pożywny, a jednocześnie pomaga mi to zmniejszyć marnotrawstwo żywności.

Szef Eric Chua

Szef Eric Chua

„Wspaniałe w warzywach jest to, że dają możliwość korzystania z wielu technik obróbki, dzięki czemu możemy zaoferować gościom różnorodne wrażenia kulinarne. A ja, jako szef kuchni, chcę, aby moi goście na nowo rozsmakowali się w warzywach”.

Opalane brukselki w dymnej glazurze gochujang

Singapur

Patent Szefa

Aby uzyskać bardziej roślinny przepis, po prostu używam Majonezu Wegańskiego Hellmann's zamiast wariantu do dekoracji.

WYZNACZAJ TRENDY Z NASZYM MENU PRZYSZŁOŚCI

Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, które trendy mogą dodać wartości Twojemu biznesowi w przyszłości? W takim razie nie możesz przegapić naszego raportu!

Pobierz teraz
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza