Menu

Składniki

+

Pasztet:

Piklowane warzywa:

  • Marchew, pietruszka korzeń, cebula czerwona, rzodkiewki, dynia 600.0 g

Marynata do warzyw:

Dresing marchewkowy z ziołami:


Przygotowanie

  1. Pasztet:

    • Soczewicę przepłucz pod bieżącą wodą. Gotuj do całkowitej miękkości z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
    • Na oleju podsmaż starte na grubej tarce warzywa. Dodaj czosnek, Primerbę, pastę curry, pomidory i przyprawy.
    • Do przestudzonego farszu dodaj jaja, soczewicę i wymieszaj. Masa nie powinna być zbyt sucha.
    • Przełóż do foremki wyłożonej pergaminem i piecz przez 30 minut w temperaturze 130°C, a następnie 10 minut w temperaturze 160°C tak, by pasztet się zrumienił.
  2. Piklowane warzywa:

    • Warzywa pokrój w dowolny sposób.
    • Połącz z marynatą. Każde warzywo zamarynuj oddzielnie tak, by warzywa nie zabarwiły się od siebie.
    • Zagotuj i pozostaw na minimum jedną dobę.
  3. Marynata do warzyw:

    • Połącz wszystkie składniki marynaty.
  4. Dresing marchewkowy z ziołami:

    • Majonez wymieszaj z sokiem z marchwi i z Primerbą.
  5. Podanie:

    • Zimny pasztet wyporcjuj. Podawaj z piklowanymi warzywami i dresingiem.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza