Menu

TREND RADOŚĆ DZIELENIA SIĘ celebruje zacieśnianie więzi i dzielenie się bogactwem potraw, stanowiących pokarm nie tylko dla ciała, ale i dla duszy. Wiele tradycji kulinarnych świata opiera się na daniach stworzonych do dzielenia się. Takie są korzenie potrawek, gulaszy czy desek z przekąskami. Wśród przykładów można wymienić koreański grill, greckie mezze, hiszpańskie tapas czy brazylijskie rodizio. To nie tylko danie, ale i chwila odpoczynku, celebrowana przez ludzi z całego świata i z najróżniejszych środowisk. Ten trend pozwala zadbać nie tylko o ciało, zapewniając mu odżywcze posiłki, ale również o duszę, sprzyjając pielęgnowaniu relacji.

W naszych restauracjach warto postawić zatem na dania, które podawane są na stole i służą do kosztowania, próbowania i dzielenia się. Takimi „sharing plates” lub „sharing dishes” mogą być na przykład talerze antipasti, mono porcje, mini-burgery, misy paelli, dania zapiekane, makarony, tarty i wiele wiele innych.

Szef Robert Voicu

Szef Robert Voicu

„W Rumunii zima to czas, kiedy króluje wieprzowina. To też świetna okazja do spotkań i wspólnego spędzania czasu. To danie łączy rumuńskie tradycje świąteczne i radość z dzielenia się pysznymi, ciekawymi potrawami z bliskimi osobami”.

Trend Menu Przyszłości: Radość Dzielenia się

Żeberka, kiełbasa i golonka wieprzowa sous-vide z zapiekaną polentą

Rumunia 


Patent Szefa
Polentę kukurydzianą wolno gotowałem, a następnie dodałem starty parmezan. Na końcu schłodziłem w silikonowych foremkach, a przed podaniem obsmażyłem.

WYZNACZAJ TRENDY Z NASZYM MENU PRZYSZŁOŚCI

Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, które trendy mogą dodać wartości Twojemu biznesowi w przyszłości? W takim razie nie możesz przegapić naszego raportu!

Pobierz teraz
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza