Menu

Składniki

+

Chrupiące bakłażany

Sałatka

Dressing


...

Przygotowanie

  1. Chrupiące bakłażany

    • Bakłażany pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, posyp solą i odstaw na godzinę. Przepłucz pod bieżącą wodą. 
    • Primerbę wymieszaj z oliwą, przesmaruj bakłażany z obu stron. 
    • Opanieruj w jajku i otrębach, smaż w głębokim tłuszczu.
  2. Sałatka

    • Pomidorki, rzodkiewki, kalarepę i seler naciowy pokrój w dowolny sposób, a cebulę w cienkie krążki. 
    • Sos sałatkowy połącz z wodą i olejem, odstaw na chwilę i połącz ze składnikami sałatki.
  3. Dressing

    • Majonez wymieszaj z mlekiem, sosem Sambal Manis i posiekaną zieloną pietruszką.
  4. Podanie

    • Dressing rozsmaruj na talerzu, dodaj sałatkę i opanierowane bakłażany.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza