KLASYKA NOWOCZEŚNIE to nowe podejście do ponadczasowych potraw, a jednocześnie możliwość pielęgnowania więzi z własną kulturą. Goście poszukują smaków, przypominających te, które znają z domu rodzinnego, a zarazem oczekują nowych, zaskakujących połączeń. Można to osiągnąć, dodając lub zastępując składniki, łącząc kilka klasycznych receptur w coś całkiem nowego lub stosując techniki, które poprawią smak i konsystencję potrawy.
Szefowa Katerina Menti
„Goście uwielbiają próbować znanych dań w nowej odsłonie – nawiązującej do tradycji, ale kreatywnie interpretującej różne kombinacje składników i technik”.
Nonszalancka musaka
Grecja
Patent Szefowej
Bataty to składniki przyszłości, ponieważ są pożywne, a jednocześnie mogą być produkowane w sposób bardzo zrównoważony. Nie tylko ich smak jest wyjątkowy, ale także zawartość cennych składników odżywczych.
Szefowa Yasemin Ataman
„Kuchnia bliskowschodnia i azjatycka to obecnie jeden z dominujących trendów kulinarnych na świecie, zwłaszcza w kategorii street food. Ważne, by takie dania dostosować do gustów większej grupy klientów”.