Menu

Składniki

+

GOTOWANIE GOLONKI

GALARETKA CHRZANOWA

PIKLOWANE WARZYWA

  • Woda 500.0 ml
  • Ocet winny biały 200.0 ml
  • Ziele angielskie 1.0 g
  • Liść laurowy 1.0 g
  • Tymianek suszony 2.0 g
  • Sól 20.0 g
  • Cukier 100.0 g
  • Marchew 100.0 g
  • Cukinia żółta 100.0 g
  • Ogórek zielony 100.0 g
  • Cebulka perłowa 50.0 g

PIKANTNY DIP Z BURAKIEM


...

Przygotowanie

  1. GOTOWANIE GOLONKI

    • Golonki sparz wrzątkiem i zahartuj.
    • Zalej gorącą wodą, dodaj Rosół, liść laurowy, ziele i czosnek.
    • Gotuj do miękkości, mięso oddziel od kości.
  2. GALARETKA CHRZANOWA

    • Do gorącego, przecedzonego wywaru dodaj Auszpik i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. 
    • Dodaj Ramę, chrzan, cukier i Esencję. 
    • Zagotuj i odstaw.
  3. PIKLOWANE WARZYWA

    • Do gotującej wody dodaj ocet, przyprawy i warzywa. 
    • Zagotuj, odcedź i zahartuj w lodowatej wodzie.
  4. PIKANTNY DIP Z BURAKIEM

    • Majonez wymieszaj z drobno pokrojonym burakiem, szczypiorkiem, Esencją i pieprzem.
  5. PODANIE

    • Formę wyłóż folią spożywczą, blanszowanym porem, wlej niewielką ilość galaretki i odstaw do zastygnięcia. 
    • Dodaj golonkę i zalej pozostałą galaretką. Odstaw do zastygnięcia.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza