TREND DOBRE BIAŁKO akcentuje potrzebę poszerzania diety o białko z różnych źródeł. Nie tylko pozwala to zmniejszyć koszty, ale również sprawia, że dania bardziej służą gościom i są lepsze dla planety. Rozkwit alternatywnych źródeł białka oznacza większą różnorodność podczas planowania menu i nowe okazje do tworzenia dań, które przyciągną kolejnych gości. Korzystanie z roślinnych źródeł białka, takich jak różne rodzaje fasoli, strączki, tofu i „mięso roślinne”, zmniejsza ślad węglowy Twoich dań.
Szef Alex Hall
„Gdy gotujemy bez mięsa, wiele osób obawia się, że całość wyjdzie bez smaku. Dlatego ważne, aby wszystkie te dania miały wspaniały smak i głęboki, bogaty aromat. Często tak nie jest, dlatego w przypadku dań roślinnych po prostu musimy jeszcze bardziej skupić się na głębi smaku i aromatu”.
Szef Philip Li
„Chcę mieć możliwość serwowania tradycyjnych dań jak największej grupie gości, również tym rezygnującym ze spożywania mięsa. Musimy dostosować się do ich zmieniających się potrzeb”.