TREND DOBRE BIAŁKO akcentuje potrzebę poszerzania diety o białko z różnych źródeł. Nie tylko pozwala to zmniejszyć koszty, ale również sprawia, że dania bardziej służą gościom i są lepsze dla planety. Rozkwit alternatywnych źródeł białka oznacza większą różnorodność podczas planowania menu i nowe okazje do tworzenia dań, które przyciągną kolejnych gości. Korzystanie z roślinnych źródeł białka, takich jak różne rodzaje fasoli, strączki, tofu i „mięso roślinne”, zmniejsza ślad węglowy Twoich dań.
![Szef Alex Hall Szef Alex Hall](/wiedza/menu-przyszlosci-2023/odkryj-top-trend-inspiracje/dobre-bialko/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/tipsandadvice_copy_c/image.img.jpg/1693478936101.jpg)
Szef Alex Hall
„Gdy gotujemy bez mięsa, wiele osób obawia się, że całość wyjdzie bez smaku. Dlatego ważne, aby wszystkie te dania miały wspaniały smak i głęboki, bogaty aromat. Często tak nie jest, dlatego w przypadku dań roślinnych po prostu musimy jeszcze bardziej skupić się na głębi smaku i aromatu”.
![Trend Menu Przyszłości: Dobre Białko Trend Menu Przyszłości: Dobre Białko](/wiedza/menu-przyszlosci-2023/odkryj-top-trend-inspiracje/dobre-bialko/jcr:content/parsys/set1/row3/span4/textimage_copy_copy_/image.transform/jpeg-optimized/image.1693915160616.jpg)
![Szef Philip Li Szef Philip Li](/wiedza/menu-przyszlosci-2023/odkryj-top-trend-inspiracje/dobre-bialko/jcr:content/parsys/set3/row7/span8/tipsandadvice_copy_c/image.img.jpg/1693915224457.jpg)
Szef Philip Li
„Chcę mieć możliwość serwowania tradycyjnych dań jak największej grupie gości, również tym rezygnującym ze spożywania mięsa. Musimy dostosować się do ich zmieniających się potrzeb”.