Menu

Składniki

+

Nadzienie

Tzatziki wegańskie

Podanie

  • Chlebki Pita 10.0 szt.
  • Cebula czerwona (cienkie krążki) 200.0 g
  • Nać pietruszki 30.0 g
  • Papryka kolorowa 250.0 g
  • Limonka 2.0 szt.

„Kuchnia bliskowschodnia i azjatycka to obecnie jeden z dominujących trendów kulinarnych na świecie, zwłaszcza w kategorii street food. Ważne, by takie dania dostosować do gustów większej grupy klientów”. Yasemin Ataman, Szefowa Kuchni UFS, Turcja

...

Przygotowanie

  1. Nadzienie

    • Boczniaki pokrój i wymieszaj z połową oliwy, wstaw do pieca na temp. 200°C i piecz na złoty kolor.
    • Cebulę i czosnek zeszklij na oliwie, dodaj wszystkie przyprawy i chwilę zasmażaj. 
    • Dodaj Jak Mielone TVB i pomidory Polparicca. 
    • Gotuj na wolnym ogniu do odparowania całego płynu.
  2. Tzatziki wegańskie

    • Składniki tzatzików wymieszaj i dopraw sola i pieprzem.
  3. Podanie

    • Do ciepłego chlebka pita nałóż masę z Jak Mielonym TVB, posyp cebulą, papryką, natką i polej sosem. 
    • Serwuj z frytkami i cząstką limonki.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza