Menu

Składniki

+

Schab

Chrupiące ziemniaki

Sos bernaise

Podanie

  • Szparagi zielone 600.0 g
  • Pomidorki cherry 500.0 g

...

Przygotowanie

  1. Schab

    • Schab pokrój na 10 steków, posyp Marynatą, posmaruj olejem i zgrilluj.
  2. Chrupiące ziemniaki

    • Ziemniaki obierz, pokrój w bardzo cienkie plastry i wymieszaj z pozostałymi składnikami. 
    • W foremce wyłożonej pergaminem ułóż doprawione plasterki ziemniaków, przygnieć i piecz w temp. 150°C przez 50 minut. 
    • Po wyjęciu z pieca ziemniaki obciąż, odstaw do wystygnięcia. 
    • Ziemniaki wyjmij z foremki, pokrój na porcje i smaż na fryturze.
  3. Sos bernaise

    • Ugotuj Sos holenderski, dodaj masło i posiekany estragon. 
    • Szalotkę, wino, ocet i pieprz gotuj do odparowania połowy płynu, przecedź i wlej do sosu.
  4. Podanie

    • Steki posyp solą w płatkach, podawaj z ziemniakami, ugotowanymi szparagami i pomidorkami. Udekoruj.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza