Wigilie firmowe
Uczyń ten wieczór wyjątkowym.
-
Potrawy i dania wigilijne na wynos
Okres przedświąteczny to czas, w którym większość z nas jest zabiegana – sprzątamy, dekorujemy, kupujemy prezenty i nie zawsze mamy przestrzeń i ochotę na samodzielne gotowanie dań wigilijnych. Dlatego goście chętnie zamawiają potrawy, które mogą łatwo odgrzać na świąteczną kolację. Co warto im zaoferować?
-
Trend na listopad. Menu wigilijne, sylwestrowe i karnawałowe
Święta i panujący po nich karnawał zbliża się wielkim krokami. Sprawdzamy, jakie trendy panują na rynku gastronomicznym, tak, abyś mógł na nowo zachwycić swoich gości.
-
Regionalne potrawy na wigilię – top 10
To, że Twoi goście nie przepadają za nowoczesną kuchnią, wcale nie oznacza, że nie możesz ich zaskoczyć. Skorzystaj z bogactwa kuchni różnych regionów Polski i włącz je do uroczystej kolacji wigilijnej.
-
Wigilia firmowa – czego oczekują klienci?
Coroczny catering wigilijny to dla Ciebie pestka. Sprawdź jednak, czy w wirze obowiązków związanych z gotowaniem nie umknęły Ci ważne oczekiwania Twoich klientów – takie, które mimo pysznych potraw mogą zniechęcić ich do Twojego cateringu.
-
Wigilia bez glutenu - o czym należy pamiętać?
Święta Bożego Narodzenia są niezaprzeczalnie wyjątkowe pod względem kulinarnym. Barszcz, uszka czy pierogi – swoista uczta dla podniebienia. Jak sprostać oczekiwaniom osób na diecie bezglutenowej i o czym szczególnie pamiętać, komponując dla nich wigilijne menu?
-
Menu na sylwestra, menu świąteczne… O czym zapominamy?
Jeśli mamy mnóstwo zleceń wigilijnych i sylwestrowych lub robimy tego rodzaju imprezy od wielu lat, możemy popaść w rutynę. Mogą wtedy umknąć nam ważne rzeczy, które wpływają na zadowolenie gości. O czym najczęściej zapominamy?
-
7 pomysłów na świąteczne dania z ryb
Trudno wyobrazić sobie okres zimowych świątecznych spotkań bez dań z rybą. Niektórzy goście preferują tradycyjne dania, inni z kolei chętnie odkryją nowe smaki. Sprawdź, jak możesz zachwycić jednych i drugich.
-
Wigilijne zupy, które się opłacają: inspiracje i porady dla gastronomii
Zupy w świątecznym menu to konieczność. Przepadają za nimi goście restauracji, klienci chętnie zamawiają je na domowe lub firmowe przyjęcia, a dla szefów kuchni są szansą na popis umiejętności oraz… optymalizację kosztów. Jak stworzyć ekonomiczne wigilijne zupy? Oto kilka porad i receptur!
-
Mięsne i wegetariańskie dania świąteczne na pierwszy dzień Bożego Narodzenia
Oferta cateringowa na święta powinna pomóc nie tylko w stworzeniu magicznej kolacji wigilijnej, ale też niezapomnianego obiadu w pierwszy dzień świąt. Podpowiadamy, jak urozmaicić swoje menu i wyróżnić się wśród konkurencji.
-
Potrawy świąteczne dla dzieci, które idealnie sprawdzą się w lokalu gastronomicznym i na wynos
Goszczenie dzieci w restauracji lub oferowanie im dań na wynos to poważna sprawa.
Polecane przepisy
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni