
Trendy rynkowe
-
Czy każda restauracja powinna oferować dania wegetariańskie?
Odsetek wegetarian i wegan w społeczeństwie wciąż jest niewielki. To jednak nie oni napędzają rozwój oferty dań wegetariańskich...
-
Trend na 2021 rok: flexitarianie
Twoi goście będą zamawiać coraz częściej potrawy bez mięsa. Nawet jeśli nie umiesz sobie tego wyobrazić, musisz się na to przyg...
Menu sezonowe wiosna/lato
-
Trendy i produkty tej wiosny
Tej wiosny ma być twórczo, lekko i radośnie. Ograniczamy kalorie w daniach, szukamy kreatywnych sposobów na wykorzystanie w cał...
-
Nadchodzi czas nowalijek – pomysły na potrawy
Czas od marca do maja w gastronomii to okres wzmożonej kreatywności – pojawiają się bowiem pierwsze wiosenne warzywa, które, po...
-
Owoce i warzywa sezonowe na początku lata
Co jeść latem? Wszystko to, co było niedostępne od miesięcy. Mowa o sezonowych owocach i warzywach, które pojawiają się u dosta...
-
Dania i przekąski na lato - trendy w menu
Jedzenie na lato musi sprawiać przyjemność, zachwycać świeżością i dawać okazję do spotkań. Duże dania obiadowe zamieniamy na l...
Menu sezonowe jesień/zima
-
Warzywa i owoce do mięs, czyli co wybrać zimową porą
Samo przygotowanie mięsa lub ryb nie wystarczy, aby stworzyć wyjątkowe, bogate w smaku i zdrowe potrawy. To, co uzupełni dania,...
-
Warzywa i owoce zimą – sezonowy przewodnik. Odkryj 8 składników, których nie powinno zabraknąć w Twoim zimowym menu
Warzywa i owoce są dostępne właściwie przez cały rok, ale zbiory odbywają się w określonych porach roku. Warto korzystać z tych...
Inne