Menu

Składniki

+

Łosoś

  • Łosoś filet 700.0 g
  • Koperek świeży 40.0 g
  • Trybula 30.0 g
  • gin 200.0 ml
  • Wodorosty Nori 4.0 cu

Sałatka z komosą ryżową

  • Komosa ryżowa 175.0 g
  • Bób 1 Kg
  • Oliwa 70.0 ml
  • Cytryna 1.0 cu

Krem chrzanowy

  • Śmietana kwaśna wegetariańska 24% 150.0 ml
  • Chrzan 45.0 g
  • Cytryna

Krem z awokado i wasabi

  • Awokado 1.0 cu
  • Wasabi 30.0 g
  • Sok Z Limonki

Podanie

  • Marynowana Czerwona Cebulka

Łosoś marynowany z nori, sałatką z komosą ryżową, kremem  chrzanowym oraz kremem z awokado i wasabi.

...

Przygotowanie

  1. Łosoś

    • Drobno pokrój koperek i trybulę. Łososia dopraw pieprzem, solą i cukrem.
    • Natrzyj łososia posiekanymi ziołami. Wylej gin na tacę, połóż na tacy łososia i jeszcze polej ginem.
    • Włóż do lodówki na 2 godziny. Marynuj.
    • Przykryj łososia arkuszami nori, tak by się połączyły z rybą i pokrój na równe kawałki.
  2. Sałatka z komosą ryżową

    • Ugotuj komosę. Zblanszuj bób i włóż do wody z lodem.
    • Wyłuskaj bób.
    • Wymieszaj komosę z bobem, oliwą i cytryną. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Krem chrzanowy

    • Ramę 24% wymieszaj z tartym chrzanem. Dopraw solą, pieprzem i świeżym sokiem z cytryny.
  4. Krem z awokado i wasabi

    • Zmiksuj awokado z sokiem z limonki do uzyskania gładkiego kremu.
    • Dodaj pastę wasabi, dopraw do smaku.
  5. Podanie

    • Najpierw wyłóż na talerz sałatkę, na wierzch połóż plaster marynowanego łososia.
    • Za pomocą rękawa cukierniczego dodaj krem chrzanowy oraz krem z awokado i wasabi.
    • Udekoruj marynowaną czerwoną cebulką.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza