Menu

Składniki

+

Tataki z tuńczyka i arbuza

  • Tuńczyk 1.0 kg
  • Sól 30.0 g
  • Sezam 10.0 g
  • Mieszanka przypraw Togarashi 10.0 g
  • Arbuz 1.0 kg

Salsa z pomidorów i mango

Majonez cytrusowy

Podanie

  • Bukiet sałat 300.0 g
  • Limonka 200.0 g

Przygotowanie

  1. Tataki z tuńczyka i arbuza

    • Kawałki tuńczyka posyp solą i grilluj po 30 s z każdej strony. 
    • Oprósz prażonym sezamem i pokrój w plastry. 
    • Kawałki arbuza dopraw Togarashi i chwilę grilluj z każdej strony. Pokrój w plastry.
  2. Salsa z pomidorów i mango

    • Mango obierz i pokrój w drobną kostkę. 
    • Wymieszaj z Tomato Pronto, szczypiorkiem, cukrem, imbirem i oliwą.
  3. Majonez cytrusowy

    • Majonez wymieszaj z Esencją Cytrusową.
  4. Podanie

    • Tataki z tuńczyka i arbuza podawaj z sałatami, ćwiartkami limonki i cytrusowym majonezem.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza