Czym są Primerby Knorr Professional? To zioła i przyprawy konserwowane w olejach roślinnych wraz z solą. Zapewniają bogaty, skoncentrowany aromat przez cały rok. Można je stosować zarówno do zimnych, jak i ciepłych aplikacji, we wszystkich etapach gotowania. Jakie rodzaje Primerb warto mieć w swojej kuchni?
Primerby ziołowe – smak świeżych ziół zakonserwowany w oleju i paście
Popularne Primerby z jednorodnych ziół są niezwykle wszechstronne. Primerba bazyliowa Knorr Professional świetnie sprawdza się we wszystkich włoskich daniach: zupach, winegretach i sosach sałatkowych, makaronach i zapiekankach makaronowych, pizzach, owocach morza i mięsach. Doda na przykład świeżego aromatu kremowi z pomidorów, pięknego koloru caprese oraz podbije smak sosu do pasty czy gnocchi, jak w naszym przepisie na gnocchi z maślanym sosem pomidorowym i oliwkami.
Za to Primerbę tymiankową Knorr Professional możesz stosować nie tylko w kuchni francuskiej. Aromat tymianku świetnie komponuje się z naszą rodzimą kuchnią, a także z daniami kuchni węgierskiej, hiszpańskiej czy greckiej. Bogaty i intensywny smak tymianku warto również wykorzystać we wszelkich gorących daniach takich jak zupy, makarony czy pieczone warzywa oraz jako dodatek do dipów, sosów vinaigrette czy marynat lub farszy.
Primerby włoskie i francuskie
Gotowe mieszanki ziół mają szereg zalet: świetnie nadają się do mniejszych kuchni, gdyż nie wymagają trzymania wielu jednorodnych ziół, ale też dla dużych zespołów w zabieganych kuchniach, w których liczy się czas i efektywność. Dzięki nim zawsze uzyskasz doskonały, wielowymiarowy smak potraw i wspaniały aromat.
Do dań kuchni włoskiej doskonale sprawdzą się trzy produkty: Primerba włoska Knorr Professional, Primerba pesto Knorr Professional i Primerba czerwone pesto Knorr Professional.
Primerbę włoską Knorr Professional możesz użyć do makaronów, pizzy i mięs przygotowywanych we włoskim stylu. Primerba pesto Knorr Professional oraz Primerba czerwone pesto Knorr Professional świetnie sprawdzą się w sosach do makaronów, zupach kremach oraz sosach sałatkowych. Recepturę doskonałego winegretu z Primerbami znajdziesz w przepisie na wegańską sałatkę z sosem vinaigrette z zielonym pesto.
Natomiast Primerba prowansalska Knorr Professional łączy w sobie majeranek, tymianek, rozmaryn, bazylię i czosnek. Niezwykle wyważona mieszanka ziół pozwala na doprawienie tradycyjnych zup (na przykład cebulowej), pieczonych i smażonych mięs oraz sosów do nich, a także składników farszów i nadzień.
Pasty Primerba: czosnkowa, z pieczonej cebuli i grzybowa
Wyobraź sobie, że nie musisz już nigdy siekać i rozgniatać czosnku, karmelizować cebuli do sosów czy walczyć o głęboki grzybowy aromat zupy? Tak, to wszystko jest możliwe dzięki trzem Primerbom.
Primerba czosnkowa Knorr Professional to pasta z czosnku konserwowana w olejach roślinnych z solą. Ten sposób dodania czosnku do potraw zdecydowanie ułatwia i przyspiesza procesy w kuchni, a jego uniwersalność sprawia, że znajdzie swoje zastosowanie w każdym lokalu. Bez czosnku trudno wyobrazić sobie nie tylko europejskie dania, ale też bliskowschodnie, indyjskie, chińskie, tajskie czy meksykańskie. Żadna kuchnia się bez niego nie obejdzie!
Szefowie kuchni doceniają też zalety Primerby z pieczonej cebuli Knorr Professional, która błyskawicznie dodaje do potrawy umamiczny smak i aromat. Świetnie sprawdza się w sosach i zupach, marynatach do mięs, pasztetach, farszach i zapiekankach oraz w daniach regionalnych, takich jak pierogi czy kartacze.
Niezwykłą wartość posiada też Primerba grzybowa Knorr Professional. Charakteryzuje się skoncentrowanym aromatem grzybów, który podbije grzybowy smak każdego dania: sosu, gulaszu czy pierogów. Nasi szefowie kuchni dodają odrobinę do smażonych grzybów, by wzmocnić ich smak, a następnie używają w daniach z mięsem czy w sałatkach, na przykład w sałatce z łososia i grzybów z buraczkowym dressingiem.
Primerby Knorr Professional to jeden z naszych najpopularniejszych produktów dla profesjonalnej gastronomii, który pozwala optymalizować procesy i serwować naprawdę smaczne dania. Szkoda nie spróbować!