Food cost i zarządzanie odpadami
Dowiedz się więcej!
-
Najczęściej pomijane czynniki przy obliczaniu food costu
Dążąc do uzyskania jak najniższego food costu dla poszczególnej receptury, zapominamy o tym, że jest to wartość szacunkowa. Które czynniki pomijamy najczęściej i jak wpływają one na rzeczywisty obraz zysków i strat naszego lokalu?
-
Co wpływa na zmianę food costu?
Food cost to koszt surowców zużytych do przygotowania posiłków, który stanowi odsetek ceny sprzedaży. Może dotyczyć pojedynczej receptury lub całej produkcji naszej kuchni w danym okresie. Co wpływa na jego wysokość?
-
Jak obniżyć food cost? Praktyczne rady
Obniżenie food costu można osiągnąć różnymi sposobami. Istotne jest ograniczenie ilości produkowanych odpadów. Jak to robić sukcesywnie?
-
10 sposobów na ograniczenie odpadów
Praktyczne porady, które pomagają w codziennym zarządzaniu odpadami!
-
Tanie i pyszne składniki, które obniżą food cost restauracji
Możesz obniżyć koszty przygotowywania potraw nie tracąc na jakości i smaku! Wystarczy zastosować kilka technik kulinarnych i umiejętność przyprawiania, aby przyrządzić wyśmienite potrawy z mąki, warzyw czy kaszy. Poznaj nasze porady dotyczące składników przyjaznych dla budżetu.
-
Ten darmowy kalkulator food costu ułatwi Ci pracę w restauracji!
Męczą Cię zaawansowane obliczenia w arkuszach kalkulacyjnych? Dostępne kalkulatory food cost nie są wygodne w obsłudze i nie posiadają wszystkich funkcji, których potrzebujesz? Poznaj nasz przyjazny i intuicyjny Kalkulator Food Costu, który na pewno ułatwi Ci pracę.
Polecane przepisy
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni