Food cost i zarządzanie odpadami
Dowiedz się więcej!
Dowiedz się więcej!
Dążąc do uzyskania jak najniższego food costu dla poszczególnej receptury, zapominamy o tym, że jest to wartość szacunkowa. Które czynniki pomijamy najczęściej i jak wpływają one na rzeczywisty obraz zysków i strat naszego lokalu?
Food cost to koszt surowców zużytych do przygotowania posiłków, który stanowi odsetek ceny sprzedaży. Może dotyczyć pojedynczej receptury lub całej produkcji naszej kuchni w danym okresie. Co wpływa na jego wysokość?
Obniżenie food costu można osiągnąć różnymi sposobami. Istotne jest ograniczenie ilości produkowanych odpadów. Jak to robić sukcesywnie?
Praktyczne porady, które pomagają w codziennym zarządzaniu odpadami!
Możesz obniżyć koszty przygotowywania potraw nie tracąc na jakości i smaku! Wystarczy zastosować kilka technik kulinarnych i umiejętność przyprawiania, aby przyrządzić wyśmienite potrawy z mąki, warzyw czy kaszy. Poznaj nasze porady dotyczące składników przyjaznych dla budżetu.
Męczą Cię zaawansowane obliczenia w arkuszach kalkulacyjnych? Dostępne kalkulatory food cost nie są wygodne w obsłudze i nie posiadają wszystkich funkcji, których potrzebujesz? Poznaj nasz przyjazny i intuicyjny Kalkulator Food Costu, który na pewno ułatwi Ci pracę.
Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.