Rozwiń swój warsztat
Materiały szkoleniowe
-
Trybowanie kurczaka i kaczki
Wszystko co musisz wiedzieć o przygotowaniu kaczki i kurczaka.
-
Kurczak - w czym tkwi jego fenomen? Rodzaje i różnice.
Kurczak jest najpopularniejszym mięsem drobiowym na świecie. Na każdym kontynencie hoduje się mnóstwo jego rodzajów. Międzynaro...
-
Jak wybrać dobrej jakości drób
Jeżeli na początkowym etapie przygotowywania potrawy nie zadbamy o odpowiedni dobór jakościowy składników, możemy skapitulować ...
-
Jak dopasować techniki kulinarne do różnych rodzajów drobiu?
Gotowanie to umiejętność przyrządzania potraw, która łączy źródło pożywienia, technikę obróbki, tradycję oraz kompozycję w niep...
-
Drób - globalne trendy w światowej konsumpcji drobiu
Produkcja mięsa w skali globalnej wciąż wykazuje tendencję wzrostową*. Liderami w produkcji mięsa drobiowego są Stany Zjednoczo...
-
Mięso z kaczki – charakterystyka, obróbka, przepisy
Kaczka powraca na nasze stoły w wielkim stylu – zarówno z powodu powrotu do tradycyjnych przepisów, jak i rozsmakowania się w kuchni chińskiej, w której to mięso drobiowe jest często wykorzystywane. Poznaj charakterystykę tego ciekawego mięsa i dowiedz się, co możesz z niego przygotować.
-
Pobierz naszą infografikę o wykorzystaniu części kurczaka i kaczki w swojej kuchni
Zainspiruj się technikami kulinarnymi z całego świata, które pomągą przygotować aromatyczne danie w Twoim domu. Smażyć czy piec? Kuchnia tradycyjna czy molekularna? Wybierz technikę najbardziej odpowiednią dla Ciebie.
-
Przyprawy, sosy i wina - podkreśl smak drobiu z naszą infografiką
Drób to mięso, którego smak można wydobyć i podkreślić za pomocą przypraw, niestandardowych sosów i... wina. Niepowtarzalne danie w Twoim menu może być powodem absolutnej satysfakcji Twoich gości.
Polecane przepisy
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni