1. Noże
Różne noże służą różnym celom. Dowiedz się jakie są ich rodzaje i do czego możesz je wykorzystać
2. Sprzęt do cięcia
Noże to nie jedyne narzędzia tnące, jakie znajdziesz w kuchni. Przyjrzymy się innym sprzętom do cięcia i środkom ostrożności, jakie należy podjąć podczas ich używania.
3. Przenoszenie i czyszczenie noży
Utrzymywanie noży wolnych od bakterii i umiejętność posługiwania się nimi to kluczowa wiedza. Pamiętaj o tych punktach, aby uniknąć obrażeń i zachować bezpieczeństwo żywności.
4. Bezpieczne korzystanie ze sprzętu
Kluczem do zachowania bezpieczeństwa w kuchni jest umiejętność prawidłowego korzystania ze sprzętu. Postępuj zgodnie z tymi czterema procesami, aby Ci pomóc.
5. Bezpieczne czyszczenie sprzętu
Po użyciu sprzętu należy go umyć. Dowiedz się, jak czyścić sprzęt i jak używać właściwych środków chemicznych, we właściwy sposób.
6. Bezpieczne przechowywanie sprzętu
Prawidłowe przechowywanie sprzętu ma wiele zalet. Dowiedz się, jakie one są i jak pomagają zwiększyć wydajność w kuchni.