![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy/image.img.jpg/1594303956632.jpg)
Wprowadzenie
Poznajcie fotografa Remka Kraaijevelda i szefa kuchni Justina Niessena, którzy poprowadzą zajęcia z zakresu doskonalenia sztuki fotografowania żywności. Skupią się na świetle, kompozycji i stylizacji, a także umiejętnościach szybkiej i wygodnej edycji.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594297392865.jpg)
Światło naturalne — z boku
Dowiecie się, jak wykorzystywać światło dzienne do rejestrowania najlepszych ujęć oświetlonych z boku, wykorzystując różne kąty, odbicia światła i kompozycje
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1147251293/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594297411110.jpg)
Światło naturalne — z tyłu
Dowiecie się, jak dobrze oświetlić zdjęcie i stworzyć odpowiednie cienie. Remko przedstawi Wam najlepsze kąty z wykorzystaniem światła z tyłu.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_731147904/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594297428062.jpg)
Sztuczne światło
Dowiecie się, jak wykorzystać światło LED do wykonywania naturalnie wyglądających ujęć. Ta technika pomoże Wam uchwycić wszelkie szczegóły, niezależnie od tego, jak ciemno jest w pomieszczeniu.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_586645611/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594297446643.jpg)
Kompozycja i kąty
Poznacie przydatne wskazówki dotyczące najlepszych kompozycji i kątów, które pozwolą Wam wyróżnić swoje zdjęcia w mediach społecznościowych. Remko podpowie Wam, które kąty wybrać do poszczególnych potraw.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_2109992979/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594297477616.jpg)
Stylizacja za pomocą ciemnego tła
Nauczycie się wykonywać zdjęcia i przygotowywać stylizacje na ciemnym tle, koncentrując się na fotografowanym daniu. Remko przedstawi też metodę „nadjedzonej potrawy” oraz rekwizyty i tła, które będą się dobrze komponować z daniem.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1845414169/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594297494034.jpg)
Stylizacja za pomocą jasnego tła
Remko omówi elementy konieczne do stylizacji, która dopełni Wasze ujęcia, oraz sposoby eksperymentowania z rekwizytami, aby robić doskonałe zdjęcia.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_2037615984/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594297509266.jpg)
Nakładanie dania na talerz
Ten odcinek zawiera wskazówki w zakresie nakładania fotografowanych potraw na talerze, w tym wszelkie szczegóły, na które trzeba zwrócić uwagę.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/fotografia-kulinarna/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_2035727227/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1594297528493.jpg)
Podstawy edycji w smartfonie
Od filtrów do narzędzi edycyjnych — poznacie narzędzia na Instagramie oraz w aplikacjach do edycji, które wyróżnią i udoskonalą zdjęcie przed publikacją.