![Autor: Tomasz Grabski](/dam/global-ufs/mcos/nee/poland/autorzy-artykułów-fotki/Tomasz Grabski.jpg)
![](/wiedza/gotowanie/sezonowy/menu-na-wiosne-i-lato/2-trendy-w-gastronomii-na-lato/_jcr_content/parsys/content/image.img.png/1571400616510.png)
Podróżujemy coraz więcej i coraz dalej, a z podróży przywozimy nie tylko pamiątki, ale również wspomnienia kulinarnych odkryć. Goście chcą smakować dań, których na próżno szukać w tradycyjnych, rodzimych restauracjach.
Dowiedz się między innymi:
- jak zachować autentyczność, gotując nieznane dotychczas dania?
- jak wprowadzić nowe dania do menu?
- jakie kierunki kulinarne warto odkrywać?
Sprawdź aktualne trendy na lipiec i sierpień!
![](/wiedza/gotowanie/sezonowy/menu-na-wiosne-i-lato/2-trendy-w-gastronomii-na-lato/_jcr_content/parsys/content/image_1077599517.img.png/1571400606736.png)
Czy gotowałeś kiedyś kard lub piekłeś pasternak? Odkrywamy bogactwo warzyw, które zostały zapomniane, choć niegdyś gościły często na naszych stołach.
Dowiedz się między innymi:
- co przyrządzić z zapomnianych warzyw?
- jakie warzywa warto odkryć na nowo?
- skąd czerpać o nich wiedzę?
Już wkrótce!