Po świątecznym i sylwestrowym dostatku, przychodzi czas na noworoczne postanowienia o zdrowszej diecie. Jak jednak można zaspokoić gości w tej kwestii, gdy na dworze chłód? W styczniu piszemy o trendach związanych z lekkim, ale jednocześnie pożywnym i rozgrzewającym jedzeniem.
Dowiedz się między innymi:
- jak odpowiedzieć na oczekiwania gości na początku Nowego Roku?
- jakie dania możesz przygotować z sezonowych warzyw?
- jakie przyprawy pasują do lekkich, rozgrzewających dań?
Sprawdź aktualne trendy na styczeń!
Czy gastronomia bez odpadów jest możliwa? Światowe trendy wskazują na to, że tak. Wykorzystaj kilka technik i rozwiązań, które pozwolą na ograniczenie odpadów i zadowolenie gości, którzy coraz częściej zwracają uwagę na dobro środowiska.
Dowiesz się między innymi:
- jak możesz zmienić swoją kuchnię w zgodzie z trendem no waste?
- czy opłaca się wprowadzić politykę zrównoważonego zarządzania odpadami?
- jakimi działaniami możesz ograniczyć odpady?
Sprawdź aktualne trendy na luty!
Wyśmienite jedzenie już nie wystarcza – potrzebne są dodatkowe działania, by przyciągnąć gości do restauracji. Zwłaszcza, że młode osoby coraz chętniej zamawiają jedzenie na wynos zamiast zjeść “na mieście”. Starsze osoby z kolei preferują wygodę i odpowiednią komunikację.
Dowiesz się między innymi:
- co jest kluczowe w przyciągnięciu gości do Twojej restauracji?
- jak na mieście jedzą różne pokolenia gości?
- jak skutecznie pozyskać gości w każdym przedziale wiekowym?
Sprawdź aktualne trendy na marzec!