Menu

Składniki

+

Dorsz

  • Dorsz filet 1.2 kg
  • Sól 10.0 g

Tempura

Salsa pomidorowa

Podanie

  • Tacos 20 Szt.
  • Kukurydza w kolbach 3.0 cu
  • Cebula czerwona 222.0 g
  • Papryka czerwona 444.0 g
  • Rukola 100.0 g
  • Kolendra świeża 24.0 g
  • Śmietana kwaśna wegetariańska 24% 400.0 ml

Przed zanurzeniem kawałków ryby w cieście dodaj do niego pokruszony lód – po usmażeniu będą jeszcze bardziej chrupkie.

...

Przygotowanie

  1. Dorsz

    • Filety osusz papierowymi ręcznikami, pokrój na 20 kawałków i dopraw solą.
  2. Tempura

    • Wszystkie składniki tempury wymieszaj na jednolitą masę i odstaw do lodówki na 15 minut. • Kawałki dorsza włóż do tempury i smaż na głębokim tłuszczu.
  3. Salsa pomidorowa

    • Połącz wszystkie składniki, dopraw do smaku i odstaw do lodówki.
  4. Podanie

    • Tacos podgrzej na patelni i uformuj w dowolny sposób.• Nałóż wszystkie składniki. Na koniec dodaj salsę i Ramę 24%, całość udekoruj listkami kolendry.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza