Menu

Składniki

+

Zupa

Pianka


Nasza propozycja zupy kremu to alternatywa dla tradycyjnego polskiego czerwonego barszczu. Do przygotowania zupy użyj pieczonych buraków – są słodsze, bardziej aromatyczne i bogatsze w smaku w porównaniu do buraków ugotowanych w wodzie.

...

Przygotowanie

  1. Zupa

    • Barszcz czerwony wymieszaj z gorącą, przegotowaną wodą.
    • Buraki obierz, pokrój, zmiksuj na gładkie puree i połącz z barszczem.
    • Na oliwie zeszklij szalotkę, dodaj obrane, pokrojone w kostkę jabłka i miód, podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości.
    • Wlej wino i ocet. Całość redukuj przez chwilę, zmiksuj na puree i dodaj do kremu z buraków.
    • Na koniec dopraw do smaku.
  2. Pianka

    • Mascarpone wymieszaj ze śmietaną i Primerbą bazyliową. 
    • Przełóż do butelki – dyspensera.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza