Menu

Składniki

+

Krem

Podanie

  • Ser Feta 100.0 g

Aby groszek nie stracił swojego soczystego koloru, podczas blendowania dodaj kilka kostek lodu.

...

Przygotowanie

  1. Krem

    • Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej zamrożony groszek.
    • Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 5 minut, aż groszek zmięknie, lecz nie straci koloru.
    • Gorący groszek odcedź, pozostaw jeden litr wywaru.
    • Następnie przełóż groszek do blendera i miksuj na gładką masę dodając Esencje bulionu warzywnego, zimne masło i miętę.
    • Na koniec dodaj litr wywaru oraz Ramę 15%. Wymieszaj.
  2. Podanie

    • Każdą porcje posyp pokruszonym serem feta.
    • Udekoruj według uznania.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza