Menu

Składniki

+

Mięso

  • Schab 1.3 kg
  • Sól kamienna 65.0 g
  • Cukier 40.0 g
  • Woda 2.5 l

Sos myśliwski

Podanie


Tak przygotowane mięso nadaje się również do zimnego bufetu. Możesz wykroić tzw. kieszeń i wypełnić ulubionym farszem lub posmarować majonezem i obtoczyć w ulubionych dodatkach (zioła, orzechy).

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Schab w całości oczyść z błon i włóż do solanki na 12 godzin.
    • Następnie mięso zawiń szczelnie w folię spożywczą i wstaw do pieca nastawionego na program parowanie w temperaturze 67⁰C na 2 godziny.
  2. Sos myśliwski

    • Na oleju zasmaż szalotkę pokrojoną w kostkę oraz kurki, podlej winem i odparuj. Zalej Sosem pieczeniowym i gotuj przez chwilę. Dodaj tymianek i pomidorki.
    • Sos zagęść surowym masłem.
  3. Podanie

    • Schab podawaj z sosem myśliwskim i purée ziemniaczanym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza