Menu

Składniki

+

Mięso

Warzywa

Smażony ryż z jajkiem i kolendrą

  • Ryż 700.0 g
  • Olej 20.0 ml
  • Dymka, zielona część 40.0 g
  • Kolendra, grubo pokrojona 10.0 g
  • Olej sezamowy 10.0 ml
  • Sól

Opanierowane kawałki mięsa smaż krótko, ale w bardzo wysokiej temperaturze – wówczas po usmażeniu będą cały czas chrupkie.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Schab pokrój w bardzo cienkie plasterki, przypraw Delikatem, panieruj w mące, jajku i panko. Smaż na głębokim tłuszczu.
  2. Warzywa

    • Warzywa pokrój w dowolny sposób i obsmaż na oleju.
    • Dodaj sos Sambal Manis, sezam i duś przez chwilę tak, aby warzywa pozostały al dente.
    • Dopraw solą i odstaw.
  3. Smażony ryż z jajkiem i kolendrą

    • Ryż ugotuj na sypko.
    • Na rozgrzanej patelni usmaż jaja. Intensywnie mieszając, dodaj ryż, posiekaną dymkę, kolendrę i olej sezamowy.
    • Ryż dopraw do smaku.
  4. Podanie

    • Schab ułóż na blasze G/N, przekładając warzywami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza