Składniki
Sandacz na kaszy pęczak z sosem z pieczonych buraków i karmelizowaną brukselką
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1170.26
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Filet z sandacza
Sandacz (filet)
/kg
1.6 kg
0%
Olej rzepakowy
/l
100.0 ml
0%
Knorr Professional Marynata do ryb i owoców morza 0,7 kg
/kg
20.0 g
0%
Emulsja z buraków
Buraki pieczone, obrane
/kg
500.0 g
0%
Likier malinowy
/ml
100.0 ml
0%
Ocet balsamiczny
/l
50.0 ml
0%
Imbir obrany
/kg
10.0 g
0%
Oliwa z oliwek
/ml
50.0 ml
0%
Kasza pęczak
/kg
800.0 g
0%
Szalotka
/kg
60.0 g
0%
Olej
/l
40.0 ml
0%
Mięta świeża
/pęczek
1.0 pęczek
0%
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/l
30.0 ml
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Karmelizowana brukselks
Brukselka
/kg
500.0 g
0%
Masło
/kg
30.0 g
0%
Miód
/kg
20.0 g
0%
Sok z cytryny świeży
/l
10.0 ml
0%
Przyprawy (sól i pieprz)
/x
0.0 x
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Filet z sandacza
-
Sandacz (filet) 1.6 kg
-
Olej rzepakowy 100.0 ml
Emulsja z buraków
-
Buraki pieczone, obrane 500.0 g
-
Likier malinowy 100.0 ml
-
Ocet balsamiczny 50.0 ml
-
Imbir obrany 10.0 g
-
Oliwa z oliwek 50.0 ml
-
Kasza pęczak 800.0 g
-
Szalotka 60.0 g
-
Olej 40.0 ml
-
Mięta świeża 1.0 pęczek
Karmelizowana brukselks
-
Brukselka 500.0 g
-
Masło 30.0 g
-
Miód 20.0 g
-
Sok z cytryny świeży 10.0 ml
-
Przyprawy (sól i pieprz)