Menu

Składniki

+

Ryba

Sos fenkułowy

  • Szalotka 80.0 g
  • Koper włoski 200.0 g
  • Wino białe wytrawne 100.0 ml
  • Olej
  • Śmietanka 30% 500.0 ml
  • Biała czekolada 20.0 g

Podanie

  • Makaron, lasagna 170.0 g

Oryginalności temu daniu dodaje wytrawny sos przełamany białą czekoladą. W połączeniu z delikatnym piotroszem i młodymi warzywami tworzy ciekawą kompozycję.

...

Przygotowanie

  1. Ryba

    • Filety ryby przesmaruj Esencją bulionu rybnego.
    • Rybę usmaż na pergaminie w ringu, dzięki czemu po upieczeniu będzie ona lekko zwinięta.
  2. Sos fenkułowy

    • Szalotkę i koper włoski pokrój w kostkę i smaż na wolnym ogniu.
    • Dodaj wino i zredukuj.
    • Podsmażone składniki zalej śmietanką, dopraw Esencją bulionu rybnego, całość gotuj przez chwilę na wolnym ogniu. Na sam koniec wzbogać białą czekoladą, zmiksuj i przetrzyj przez sito.
  3. Podanie

    • Podawaj z ugotowanym makaronem lasagne, sosem fenkułowym i młodymi warzywami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza