Menu

Składniki

+

Ryba

Pappardelle


Aby wydobyć głębie smaku mięsa miecznika, na ok. 2-3 godziny przed smażeniem lub grillowaniem oprósz rybę solą i cukrem. Następnie opłucz ją i wysusz.

...

Przygotowanie

  1. Ryba

    • Steki z miecznika dopraw Marynatą do ryb, następnie grilluj na mocno rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej tak, aby mięso we wnętrzu pozostało soczyste i różowe.
    • Sok jabłkowy zredukuj z cukrem do konsystencji syropu, dodaj pieprz zielony i trawę cytrynową.
    • Powstałym sosem podlej rybę podczas grillowania tak, aby cukier w sosie się nie przypalił.
  2. Pappardelle

    • Makaron ugotuj na pół twardo i zahartuj. W rondlu zagotuj białe wino z dodatkiem Primerby z pieczonej cebuli i posiekanej szałwii, zredukuj i dodaj Ramę 15% oraz Esencję bulionu rybnego. Na koniec dodaj schłodzone masło.
    • Makaron zeszklij na Ramie Culinesse, dodaj truskawki i szpinak tak, aby delikatnie się zblanszowały. Całość podlej uprzednio przygotowanym sosem winno-szałwiowym.
    • Na talerzu ułóż makaron, a na wierzchu przekrojone steki z miecznika tak, aby wyeksponować naturalny kolor mięsa.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza