Menu

Składniki

+

Ozór

Sałatka

  • Pomarańcza 2.9 kg
  • Pomidorki koktajlowe 300.0 g
  • Kapary jabłuszkowe 150.0 g
  • Rukola 250.0 g
  • Oliwa z oliwek 50.0 ml

Podanie


Ugotowane, ciepłe ozory obierz ze skóry, oczyść i włóż ponownie. Dzięki temu zachowają swoją soczystość.

...

Przygotowanie

  1. Ozór

    • Przygotuj solankę. Nastrzyknij nią ozory, a następnie włóż je do pozostałej części solanki. Pozostaw na 5 dni w lodówce.
    • Włoszczyznę, cebulę i czosnek zasmaż na oleju i zalej wodą. Dopraw do smaku Esencją bulionu wołowego, przyprawami i zagotuj.
    • Do gotującego się wywaru włóż ozory i gotuj do miękkości. Wystudź, wyporcjuj.
  2. Sałatka

    • Pomarańcze wyfiletuj, pomidorki i kapary przekrój na połowę.
    • Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z rukolą i skrop oliwą.
  3. Podanie

    • Ozory pokrój na krajalnicy wzdłuż na cienkie plastry o grubości 2 mm.
    • Na półmisku ułóż sałatkę, a na niej cienkie plastry mięsa.
    • Całość podawaj z sosem miodowo-musztardowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza