Menu

Składniki

+

MAKRELA

MOZAIKA Z BURAKÓW CHIOGGIA

  • Buraki Chioggia 200.0 g
  • Ocet jabłkowy 30.0 ml
  • Cukier brązowy 30.0 g

MAŚLANY RYŻ

PODANIE


...

Przygotowanie

  1. MAKRELA

    • Makrelę wyfiletuj, dopraw Sosem sałatkowym, solą i pieprzem. 
    • Piecz w temp. 190°C przez 8 minut.
  2. MOZAIKA Z BURAKÓW CHIOGGIA

    • Buraki obierz, pokrój na cienkie plastry, wymieszaj z octem i cukrem. 
    • Plastry ułóż na zakładkę. Wytnij ausztycherem.
  3. MAŚLANY RYŻ

    • Ryż ugotuj, wymieszaj z masłem i dopraw Esencją.
  4. PODANIE

    • Upieczoną makrelę ułóż na gorącym sosie Campagna Rustica, dołóż pora zasmażonego na maśle. 
    • Udekoruj koperkiem i limonką. 
    • Ryż wyporcjuj i udekoruj mozaiką z buraka.  
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza