Menu

Składniki

+

Mięso

Kapusta


Konfitowanie to tradycyjna technika powolnego gotowania w tłuszczu, do którego możesz przyprawy. Dzięki temu mięso uzyska dodatkowy aromat.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Łopatkę pokrój w kostkę o wadze po 100 g, przypraw Delikatem Przyprawą do mięs i pozostaw do zamarynowania.
    • Zalej ciepłym olejem i konfituj w piecu w temperaturze 85°C.
  2. Kapusta

    • Kapustę pokrój, zalej wodą i gotuj przez ok. 20 minut z dodatkiem Bulionu grzybowego, ziela angielskiego, liścia laurowego i kminku.
    • Na oleju podsmaż cebulę oraz rozmrożone grzyby i dodaj do kapusty.
    • Dopraw do smaku.
    • Z kapusty odlej część wody i przestudź. Dodaj mąkę do uzyskania konsystencji zawiesiny i wlej do kapusty.
    • Smaż przez chwilę na małym ogniu.
  3. Podanie

    • Wieprzowinę podawaj na zasmażonej kapuście.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza