Składniki
Kalmary duszone w sosie pomidorowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł3046.95
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Kalmary
Kalmary (rozmrożone)
/kg
1.4 kg
0%
Woda
/l
1.2 l
0%
Anyż gwiazdki
/cu
3.0 cu
0%
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/l
50.0 ml
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Sól
/kg
5.0 g
0%
Sos pomidorowy
Masło
/kg
20.0 g
0%
Olej
/l
20.0 ml
0%
Cebula (drobna kostka)
/kg
100.0 g
0%
Czosnek (drobna kostka)
/kg
20.0 g
0%
Mąka
/kg
20.0 g
0%
Wywar Od Gotowania Kalmarów 0,500 L
/
0.0
0%
Wino czerwone
/l
80.0 ml
0%
Cukier brązowy
/kg
15.0 g
0%
Knorr Żółta pasta curry 0,85 kg
/kg
100.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/kg
1.0 kg
0%
Produkt bezglutenowy
Przyprawy (sól i pieprz)
/x
0.0 x
0%
Podanie
Cebula dymka (zielone części)
/kg
40.0 g
0%
Kolendra świeża
/kg
10.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Kalmary
-
Kalmary (rozmrożone) 1.4 kg
-
Woda 1.2 l
-
Anyż gwiazdki 3.0 cu
-
Sól 5.0 g
Sos pomidorowy
-
Masło 20.0 g
-
Olej 20.0 ml
-
Cebula (drobna kostka) 100.0 g
-
Czosnek (drobna kostka) 20.0 g
-
Mąka 20.0 g
-
Wywar Od Gotowania Kalmarów 0,500 L
-
Wino czerwone 80.0 ml
-
Cukier brązowy 15.0 g
-
Przyprawy (sól i pieprz)
Podanie
-
Cebula dymka (zielone części) 40.0 g
-
Kolendra świeża 10.0 g