Menu

Składniki

+

Kalmary

Sos pomidorowy

Podanie

  • Cebula dymka (zielone części) 40.0 g
  • Kolendra świeża 10.0 g

Gotowanie w garnku ciśnieniowym jest coraz częściej praktykowane w profesjonalnych kuchniach. Skraca czas gotowania i wzmacnia smak potraw.

...

Przygotowanie

  1. Kalmary

    • Kalmary oczyść, pokój w krążki, przełóż do szybkowaru, zalej wodą i dodaj pozostałe składniki.
    • Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 15 minut na małym ogniu w niskim ciśnieniu. Odstaw na chwilę, otwórz szybkowar, wyjmij kalmary, a wywar przecedź.


  2. Sos pomidorowy

    • Na maśle z olejem zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj mąkę i zasmaż.
    • Przygotowaną zasmażkę rozprowadź wywarem z kalmarów, dodaj pozostałe składniki i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Następnie dodaj kalmary i dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Kalmary podawaj posypane dymką i kolendrą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza