Menu

Składniki

+

Ryba

Komosa ryżowa

Salsa owocowa

  • Mango świeże 100.0 g
  • Ananas 100.0 g
  • Arbuz 100.0 g
  • Papryczka jalapeño 15.0 g
  • Oliwa 20.0 ml
  • Sól, Cukier Do Smaku

Komosa ryżowa (inaczej "quinoa" lub "ryż peruwiański") pochodzi z Ameryki Południowej. W Polsce cieszy się coraz większą popularnością. Dobrze komponuje się z warzywami, mięsem i rybami.

...

Przygotowanie

  1. Ryba

    • Halibuta pokrój, dopraw Marynatą do ryb i owoców morza, imbirem, chili, limonką i kolendrą. Odstaw na godzinę.
    • Następnie smaż w piecu konwekcyjnym w temperaturze 175°C przez 10-12 minut.
  2. Komosa ryżowa

    • Szalotkę i komosę zasmaż na części Ramy Culinesse, zalej wodą, dodaj Esencję bulionu rybnego i gotuj na małym ogniu do momentu, aż komosa wchłonie płyn.
    • Paprykę i cukinię pokrój w julienne,zasmaż na pozostałej części Ramy Culinesse i dodaj do komosy, wymieszaj, dodając pokrojoną kolendrę.
  3. Salsa owocowa

    • Wszystkie owoce pokrój w drobną kostkę, wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami salsy.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza