Menu

Składniki

+

Dorsz

  • Dorsz filet 1.6 kg

Solanka

  • Woda 1.0 l
  • Sól 70.0 g
  • Dorsz filet

Ziołowa kruszonka

Podanie

  • Tymianek świeży do dekoracji
  • Kiełki groszku cukrowego

Kruszonkę możesz wzbogacić pietruszką, koperkiem, tymiankiem, kolendrą lub innymi ulubionymi ziołami.

...

Przygotowanie

  1. Dorsz

    • Dorsza podziel na 10 równych części.
  2. Solanka

    • W wodzie rozpuść sól i cukier. Porcje ryby włóż do solanki na 8 minut, po tym czasie dorsza osusz na perforowanym g/n, a później na papierowych ręcznikach.
  3. Ziołowa kruszonka

    • Panko połącz z Aroma Mixem i rozpuszczonym masłem.
  4. Pieczenie

    • Dorsza przełóż na pergamin wysmarowany tłuszczem. Wierzch ryby również przesmaruj masłem, tak by kruszonka przylepiła się do ryby.
    • Posypziołową kruszonką i piecz przez 8 - 10 minut w temperaturze 130⁰C. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości ryby.
  5. Podanie

    • Dorsza serwuj na ciepłej Ratatouille Knorr. Rybę dodatkowo udekoruj kiełkami groszku i gałązką świeżego tymianku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza