Menu

Składniki

+

Dorsz

Chrupiąca kruszonka

  • Migdały (płatki) 30.0 g
  • Panko 80.0 g
  • Koperek świeży 10.0 g
  • Pietruszka zielona 10.0 g
  • Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg 10.0 g
  • Masło 50.0 g

Sos z maślanki

Olej ziołowy

  • Olej 80.0 ml
  • Pietruszka zielona 10.0 g
  • Szczypiorkowy olej infuzowany 20.0 g
  • Sól

Puree z kalafiora

Dodatki

  • Soczewica 250.0 g
  • Pietruszka 200.0 g
  • Masło 40.0 g
  • Szpinak baby 50.0 g

...

Przygotowanie

  1. Dorsz

    • Rybę wyporcjuj i włóż do solanki przygotowanej z wody, soli i cukru na 30 minut, osusz i posyp Delikatem.
  2. Chrupiąca kruszonka

    • Wszystkie składniki wymieszaj z miękkim masłem. 
    • Dorsza posyp kruszonką i piecz w temp. 170°C.
  3. Sos z maślanki

    • Maślankę podgrzej z Esencją rybną do temp. 60°C, dopraw do smaku.
  4. Olej ziołowy

    • Olej podgrzej do temp. 70°C z posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
  5. Puree z kalafiora

    • Kalafiora ugotuj w mleku, odsącz, zmiksuj z dodatkiem Puree ziemniaczanego i masła. 
    • Dopraw solą.
  6. Dodatki

    • Soczewicę ugotuj. 
    • Pietruszkę pokrój na krajalnicy w cienkie plastry, podsmaż na maśle, dodaj soczewicę, szpinak, odstaw i dopraw do smaku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza