Menu

Składniki

+

Mini sałatka

  • Olej z orzechów włoskich 100.0 ml
  • Szalotka 60.0 g
  • Imbir 60.0 g
  • Czosnek 20.0 g
  • Kiełki ziół mix 30.0 g

Dorsz

Buraczkowy kawior z tapioki

  • Koncentrat buraczany 100.0 ml
  • Woda 100.0 ml
  • Tapioka 40.0 g
  • Sól, Cukier Do Smaku

Podanie

  • Kiełki Czosnku
  • Kiełki Selera

Danie zainspirowane kuchnią Fusion Australii, doskonałe jako przystawka à la carte lub zimne danie bankietowe. 

...

Przygotowanie

  1. Mini sałatka

    • Szalotkę pokrój w kostkę, imbir i czosnek w cienkie plasterki.
    • Składniki sałatki delikatnie wymieszaj.
    • Przed serwowaniem dorsza, sałatkę lekko podgrzej.
  2. Dorsz

    • Dorsza pokrój wzdłuż w długie cienkie plastry.
    • Pozostałe składniki wymieszaj i włóż do nich plastry dorsza.
    • Odstaw na około pół godziny.
  3. Buraczkowy kawior z tapioki

    • Tapiokę ugotuj w wodzie z koncentratem buraczanym i odrobiną soli i cukru.
  4. Podanie

    • Plastry zamarynowanego dorsza zawiń w dowolny kształt.
    • Na talerzu rozłóż składniki sałatki, zwinięte kawałki dorsza oraz pozostałe składniki.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza