Menu

Składniki

+

Ryba

  • Łosoś filet 1.8 kg
  • Sól do przykrycia
  • Cukier do przykrycia
  • Masło klarowane wegetariańskie do smażenia

Sos

Warzywa

  • Oliwa 40.0 ml
  • Kurki 300.0 g
  • Jarmuż 1.4 kg
  • Marchew (julienne) 250.0 g
  • Sól do smaku

Jeżeli chcesz, by twoja ryba oddała pełnię smaku i idealnie skomponowała się z dodatkami takimi jak warzywa czy sos, dopraw ją proponowanym sposobem. Dodatkowo uzyskasz ciekawą strukturę i chrupiącą skórkę.

...

Przygotowanie

  1. Ryba

    • Filet oczyść, wyporcjuj i posyp z każdej strony solą i cukrem.
    • Po 20 minutach wypłucz rybę w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i usmaż na Ramie Culinesse.
  2. Sos

    • Sos cytrynowo-maślany połącz z wodą i zagotuj.
    • Na maśle zeszklij cebulę z pieprzem marynowanym i dodaj do sosu. Przed podaniem dodaj świeżo posiekany koperek.
  3. Warzywa

    • Na rozgrzanej oliwie zasmaż kurki, następnie dodaj sparzony jarmuż i marchewkę. Warzywa dopraw do smaku.
  4. Podanie

    • Łososia podawaj na warzywach, z sosem cytrynowo-pieprzowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza