Menu

Składniki

+

CEVICHE Z PSTRĄGA

  • Pstrąg, filet 800.0 g
  • Woda 1.0 l
  • Sól 70.0 g
  • Cukier 20.0 g
  • Papryka chili świeża 30.0 g
  • Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4l 50.0 ml
  • Mirin (wino ryżowe) 50.0 ml

OLEJ Z OGÓRKA ZIELONEGO

  • Olej 100.0 ml
  • Skórka z ogórka zielonego 150.0 g

PODANIE


...

Przygotowanie

  1. CEVICHE Z PSTRĄGA

    • Z wody, soli i cukru przygotuj solankę, włóż do niej filety, odstaw na około 15 minut i odsącz. 
    • Filety wymieszaj z papryką chili drobno pokrojoną, Esencją i winem.
  2. OLEJ Z OGÓRKA ZIELONEGO

    • Olej podgrzej do temp. 60°C z posiekaną skórką z ogórka. 
    • Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.
  3. PODANIE

    • Filety pokrój pod skosem na cienkie plastry i zwiń w różyczkę.
    • Podawaj z plastrami awokado, olejem z zielonego ogórka i bagietką.
    • Udekoruj startą skórką z limonki i Majonezem do dekoracji.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza