Menu

Składniki

+

Barszcz

Podanie

  • Koperek, posiekany do dekoracji
  • Pietruszka zielona do dekoracji
  • Kwaśna śmietana 200.0 g

Jeżeli chcesz, aby barszcz zachował intensywny kolor, pod koniec gotowania dodaj soku z cytryny lub dobrej jakości octu, np. jabłkowego.

...

Przygotowanie

  1. Barszcz

    • Na rozgrzany olej wrzuć boczek, mięso oraz cebulę i krótko zasmażaj. Zalej wodą, dodaj Delikat Przyprawę warzywną, przyprawy i gotuj pod przykryciem do miękkości.
    • Warzywa wraz z ziemniaki pokrój w dowolny sposób, dodaj do wywaru i gotuj na małym ogniu.
    • Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i pozostałe składniki.
    • Barszcz zagotuj, dopraw do smaku i odstaw.
  2. Podanie

    • Barszcz wyporcjuj, nałóż kwaśną śmietanę, posyp koperkiem i pietruszką. Podawaj z bułeczką drożdżową posmarowaną sosem czosnkowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza