Menu

Składniki

+

ŚLEDZIE

  • Filet śledziowy z zalewy słonej 600.0 g
  • Mleko 500.0 ml
  • Woda 2.0 l

MARYNATA

DODATKI

  • Gruszki marynowane z octu 150.0 g
  • Śliwki suszone 70.0 g
  • Podgrzybki marynowane 150.0 g

SAŁATKA Z SELERA I JABŁKA

  • Seler 200.0 g
  • Jabłka 200.0 g
  • Koperek świeży 10.0 g
  • Miód 40.0 g
  • Sól 2.0 g

...

Przygotowanie

  1. ŚLEDZIE

    • Śledzie wymocz w mleku i wodzie, odsącz, pokrój na dowolne kawałki.
  2. MARYNATA

    • Cebulę, musztardę, Esencję i miód wymieszaj, dodaj olej, Sos ogrodowy, pieprz, śliwki i śledzie. 
    • Delikatnie wymieszaj i odstaw.
  3. DODATKI

    • Gruszki, śliwki i grzyby dowolnie pokrój i połącz ze śledziami
  4. SAŁATKA Z SELERA I JABŁKA

    • Seler i zielone jabłka pokrój w julienne, koperek posiekaj.
    • Składniki sałatki wymieszaj z wyciśniętym sokiem z cytryny, odstaw do lodówki na 2 godziny. Odsącz powstały sok.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza