Dania z ryżem – nasze top 5
Małe kuleczki z kleistego ryżu otoczone bułką tartą i usmażone na złoto – oto kwintesencja włoskiego fast foodu. Proponujemy nadzienie z kurczakiem, ale możesz też wykorzystać mozzarellę, szpinak z gorgonzolą lub inne włoskie przysmaki.
Aromatyczna, pachnąca białym winem i szafranem paella to wakacyjna pocztówka ze słonecznej Hiszpanii. My przygotowujemy ją „na bogato” – z krewetkami, mulami, wongolami i krążkami kalmarów.
Tradycyjne risotto z szafranem to naczelne danie kuchni mediolańskiej. Temu eleganckiemu daniu można nadać nieco bardziej codziennego charakteru – na przykład podając z kurczakiem pieczonym w marynacie BBQ. Świetne połączenie!
Ryż smażony z jajkiem, dymką i olejem sezamowym to świetny dodatek do każdego azjatyckiego dania. My podajemy go ze schabem smażonym w panko, przekładanym warzywami w ostrym sosie z chili i soją. Palce lizać!
Prezentujemy fuzję smaków Japonii i Meksyku. Oto rolka wypełniona kurczakiem w tempurze, guacamole i warzywami, dopełniona jaśminowym ryżem i zawinięta w arkusz nori. Idealne dla miłośników kulinarnych podróży.